Британія хоче озброїти Україну для захисту Одеси - The Times

3 квітня 2022, 09:38
Лондон наполягає на озброєнні України протикорабельними ракетами для відбиття атак російських кораблів. Ця зброя дозволить захистити прибережні міста.
Борис Джонсон
Борис Джонсон хоче зірвати плани Путіна / Reuters

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон хоче відправити Збройним силам України зброю, що необхідна для ефективного захисту Одеси. Таким чином Лондон хоче зірвати плани президента країни-агресора Володимира Путіна захопити Південь України.

Про це йдеться в матеріалі The Times.

Лондон наполягає на озброєнні України протикорабельними ракетами для відбиття атак російських кораблів. Ця зброя дозволить захистити прибережні міста від обстрілів з моря.

відео дня

"Джонсон сказав міністрам, що хоче закупити і поставити зброю, щоби запобігти наступу росіян на Одесу ( ... ) Наполягає на озброєнні України протикорабельними ракетами", - йдеться у матеріалі.

Поставки дозволять українським військовим топити російські військові кораблі та захистити прибережні населені пункти, які ЗС Росії обстрілюють з моря.

У розмові з міністрами Джонсон висловив бажання закупити протикорабельні ракети і надати їх Збройним силам України, щоб не допустити наступу російських окупантів.

Як повідомляв Главред, вранці в неділю, 3 квітня, російські окупанти атакували з повітря Одесу. У місті лунали вибухи, піднялися клуби диму.

Як повідомило оперативне командування Південь, в деяких районах Одеси зафіксовано пожежу. Частину ракет збито ППО.

Нагадаємо, видання WSJ писало з посиланням на неназваних американських чиновників, що Путін вирішив задіяти "план Б" у війні проти України. Зазначається, що президент РФ більше не ставить за мету взяти столицю України і хоче змусити Київ здати південні та східні території.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти