Без батька залишилися двоє синів: у боях проти окупантів загинув відомий спортсмен-футзаліст

26 квітня 2023, 15:58оновлено 26 квітня 2023, 16:32
У боях з російськими окупантами, на передовій загинув відомий український футзаліст, колишній захисник клубу "Титан-Зоря" з Покровського Андрій Петренко.
Свічка, хлопчик
Андрій Петренко / фото ua.depositphotos.com і скріншот з відео

У жорстоких боях з російськими окупантами геройськи загинув відомий український футзаліст і колишній гравець клубу "Титан-Зоря" з Покровського Андрій Петренко. Про це написав на своїй сторінці в Facebook його друг, футзальний тренер Олександр Юзик.

"Серце зупиняється, мозок перестає сприймати реальність, ноги налиті свинцем і відмовляються рухатися! Боже, як могло так статися, чому не зберіг сина для батьків, люблячого батька для сім'ї, чудову людину, справжнього патріота Нашої України? Андрій, ти завжди залишишся в наших серцях, пам'ять про тебе ніколи не згасне, твою футбольну естафету продовжать сини Микита і Макар!", - йдеться в тексті.

41-річний Андрій Петренко був кандидатом у майстри спорту з футзалу. Відомий за своїми виступами за такі клуби: "Титан-Зоря" з Покровського, Дніпровський "Будівел" і ФІНЕК (Дніпропетровська державна фінансова академія).

У 2015-му році Петренко завершив професійну кар'єру, проте з футзалом не розлучився, виступаючи на аматорському рівні. І він же допомагав робити перші кроки в спорті своїм синам Микиті і Макару.

Петренко воював у складі легендарної 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. 25 квітня стало відомо, що спортсмен трагічно загинув у боях з окупантами на Донбасі.

Петренко
Андрій Петренко на фронті / Facebook

Нагадаємо, раніше захищаючи Україну від російських окупантів, загинув історик, екскурсовод, викладач кафедри історії Кам'янець-Подільського університету Вадим Стецюк. 1 грудня 2022 року з ним попрощалися в Кам'янець-Подільському. У загиблого залишилися дружина і син.

Раніше в боях за Україну трагічно загинув 26-річний артист балету Національної оперети України Вадим Хлуп'янець. Хлопець героїчно захищав нашу країну від російської навали на Бахмутському напрямку.

Дивіться відео з історією загибелі на фронті соліста балету Одеської опери Ростислава Янчишена:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти