20% за кілька днів штурму: в "АТЕШ" розкрили рекордні втрати РФ під Вовчанськом

26 серпня 2024, 17:20
167
За даними руху "Атеш" російські окупаційні війська за декілька днів активних боїв у Вовчанську втратили 20% особового складу.
20% за кілька днів штурму: в 'АТЕШ' розкрили рекордні втрати РФ під Вовчанськом
В "АТЕШ" розкрили рекордні втрати РФ під Вовчанськом / Колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, 38 окрема бригада морської піхоти

Російські окупанти на Харківському напрямку не можуть просуватись вперед через активну протидію з боку українських військових. При цьому окупанти в ході бойових дій зазначають значних втрат серед особового складу. Про це йдеться у повідомленні партизанського руху "Атеш" у Telegram.

Агент "Атеш" з 138-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ повідомив, що під час штурму Вовчанська російські війська втратили 20% особового складу за кілька днів.

За словами підпілля, ще два тижні тому бригада мала стати небоєздатною, але командири продовжують запевняти своїх солдатів про швидке підкріплення та доукомплектування підрозділу.

відео дня

"Особовий склад, який втратив своїх бойових друзів, дізнавшись про те, що сім'ї загиблих ніяк не повідомлені, відмовляється продовжувати ведення бойових дій. Мотивації нема", - зазначили партизани.

20% за кілька днів штурму: в 'АТЕШ' розкрили рекордні втрати РФ під Вовчанськом
Що відомо про Вовчанськ / Інфографіка: Главред

Рух "Атеш"

Атеш - військовий партизанський рух на тимчасово окупованих територіях України, а також на території Росії, створений українцями та кримськими татарами у вересні 2022 року внаслідок російського військового вторгнення, пише Вікіпедія.

Бої у Вовчанську - що відомо про ситуацію на Харківщині

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські військові на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються заблоковані вже кілька місяців. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев.

Водночас в ОТУ "Харків" зазначили, що окупанти у Вовчанську використовують безпілотники для розвідки, зміцнюють систему зв'язку і готуються до відновлення штурмових дій. Їхні головні завдання – відновити втрачені позиції, деблокувати Агрегатний завод і розширити зону контролю.

Збройні сили України поступово послаблюють позиції російських окупантів на Харківщині, що полегшує утримання територій. Про це розповів речник 3 ОШБр Олександр Бородін.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти