"Хорватський сценарій": експерт пояснив, що не так з планом по Донбасу

24 лютого 2020, 00:49оновлено 24 березня 2021, 15:30
Дмитро Снєгірьов нагадав, що Хорватія військовим шляхом повернула частину територій.
'Хорватський сценарій': експерт пояснив, що не так з планом по Донбасу

Спільне патрулювання Донбасу досі широко обговорюється. За словами співголови ІО Правое дело Дмитра Снєгірьова, в Україні "хорватський сценарій" не вийде повторити при тих умовах, що є зараз.

При цьому він нагадав, що Хорватія спочатку звільнила військовим шляхом чверть захоплених територій і тільки після цього зайнялася впровадженням мирного плану.

"Тут запропонована мирна інтеграція, бо хорвати розуміють, що є спільний кордон із Сербією, відповідно, військова операція призведе до численних жертв серед цивільних та військових. Що пропонується Хорватії? Міжнародним співтовариством Хорватії пропонується, перше: міжнародна адміністрація, яка буде наділена всіма повноваженнями і буде спиратися на контингент миротворчих сил у кількості 5 тисяч осіб. Друге: міжнародна організація стежить, виконує умови демілітаризації окупованих територій. Це роззброєння незаконних формувань. Третій пункт - організація виборів. І четвертий - організація спільного патрулювання, спільних поліцейських сил, які повинні забезпечити проведення виборів", - пояснив експерт в коментарі Апострофу.

відео дня

При цьому він зазначив, що вибори на окупованих територіях Хорватії пройшли через два роки після повного очищення від мілітаризованих формувань.

"А нам пропонують: давайте виставимо спільне патрулювання на проблемній ділянці російсько-української границі, за спиною цих спільних патрулів буде 40 тисяч учасників незаконних збройних формувань з числа бойовиків 1-го і 2-го армійського корпусу, не буде цивільної компоненти у вигляді тимчасової адміністрації, що спирається на військовий контингент миротворців, - і після цього ми проведемо вибори", - зазначив Снєгірьов.

Також він закликав владу серйозно підійти до питання виборів на окупованих територіях Донбасу.

Як раніше повідомляв Главред, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков озвучив умову для старту процесу переходу нині окупованих територій Донецької та Луганської областей під контроль Києва та проведення місцевих виборів на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти