"Самі не впораєтеся": експерт розповів, як вирішити конфлікт на Донбасі

17 лютого 2020, 07:30
З анексією Криму доведеться змиритися, вважає Джуліан Стаббс.
Донбасс,военный
На Заході розуміють, що Україна не винна у війні на Донбасі / УНІАН

Україна не зможе самостійно вирішити ситуацію з війною на Донбасі, Києву потрібно залучити для посередництва третю сторону. Таку думку висловив міжнародний експерт з розробки стратегії брендів і співзасновник світового маркетингового агентства UP There, Everywhere Джуліан Стаббс.

На його думку, такою третьою стороною можуть бути сили ООН.

"Я думаю, що єдиний спосіб - залучити третю сторону, щоб вона адмініструвала території й допомогла вирішити конфлікт, була посередницею. Може, це будуть сили ООН або якісь ще. Не думаю, що ви зможете вирішити це питання самостійно", - сказав Стаббс в інтерв'ю Апострофу.

відео дня

Також він вважає, що Києву варто змиритися з втратою анексованого Криму.

"Я зовсім-зовсім не політик. Однак, б'юся об заклад, ви ніколи не зміните погляд Росії на Крим. Україні потрібно змиритися з ситуацією і прийти до угоди з Кремлем щодо півострова. Я розумію, які сильні почуття викликає це питання в українців, але я дійсно не бачу способу вплинути на точку зору Росії. Можливо, це важко прийняти, але, на мою думку, така реальність", - додав співзасновник UP There, Everywhere.

При цьому, за його словами, на Заході Україну сприймають як жертву агресії та дуже співчувають їй. Але в майбутньому говорити тільки про те, що Україна є жертвою, недостатньо.

"Після вирішення конфлікту ви зможете говорити про позитивні речі. Ось вам приклад з-за кордону: подивіться на Південну Корею –це суперпозитивна країна. У них є потенційні проблеми, але вони дуже ефективно впоралися з деескалацією і змогли розвивати економіку", – додав Стаббс.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки розповів про терміни завершення війни на Донбасі. Глава держави підкреслив, що впродовж п'яти найближчих років йому вдасться закінчити війну на сході України.

Як повідомляв Главред, на Мюнхенській конференції з безпеки обговорили українське питання. Так, її учасники погодили 12 кроків для посилення безпеки в Україні та в євроатлантичному регіоні. Пізніше документ видалили з офіційного сайту конференції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти