Експерти пояснили, як катер Бердянськ обстріляли з вертольота

13 лютого 2020, 17:55оновлено 14 лютого 2020, 02:52
Факти є доказом агресії РФ на морі.
Катер Бердянськ росіяни обстріляли з вертольота / Фото: прес-служба президента
Катер Бердянськ росіяни обстріляли з вертольота / Фото: прес-служба президента

Балістична експертиза показала, що захоплений РФ у Керченській протоці катер Бердянськ з українськими моряками на борту був обстріляний з вертольота Ка-52 ВМФ Росії.

Як повідомляє Укрінформ, посилаючись на заступника постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігоря Лоссовского, таку заяву було зроблено на засіданні форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки.

За словами Лоссовского, результати експертизи свідчать про атаку на українські кораблі 25 листопада 2018 року. Він додав, що ці докази "чітко підтверджують агресивний і незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018".

відео дня

Лоссовский акцентував, що українська делегація раніше вже надавала ОБСЄ детальну інформацію щодо серйозних пошкоджень і факти мародерства, вчинені російською стороною на захоплених судах.

"Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи ушкоджень, завданих під час атаки на три українських корабля та їхні екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року. Ці кораблі були повернуті Росією в Україну в листопаді минулого року згідно обов'язковому наказу Міжнародного трибуналу з морського права. Пробоїна в бронетанковому катері "Бердянськ" виникла в результаті прямого попадання бронебійного снаряда, випущеного з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії", — заявив він.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони розповіли про долю повернутих Російською федерацією українських кораблів Нікополь та Яни Капу. Наголошується, що їх відправлять на ремонт.

Як раніше повідомляв Главред, на повернутих в Україну катерах відсутній цілий ряд комплектуючих і деталей, включаючи побутові прилади і сантехніку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти