Чому айфон швидко розряджається: п'ять причин, які легко усунути

15 квітня 2024, 16:14
Кожен користувач айфона задавався питанням, чому швидко сідає батарея на айфоні.
Що буде, якщо користуватися телефоном під час заряджання
Є прості способи продовжити життя батареї айфону / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Чому акумулятор iPhone розряджається так швидко? Якщо ваш iPhone розряджається швидше, ніж вам хотілося б, або швидше, ніж ви вважаєте нормальним, на це є причина.

Главред відповість на найпоширеніші запитання про акумулятор і покаже кілька простих рішень, які допоможуть запобігти швидкій розрядці акумулятора вашого iPhone.

Швидко розряджається айфон

відео дня

Чому швидко розряджається батарея на айфоні?

Якщо після оновлення батарея вашого iPhone швидко розряджається, це повинно припинитися через день або два! Оновлення програмного забезпечення додають нові функції та змінюють операції, що може призвести до тимчасового розрядження акумулятора iOS у міру адаптації вашого пристрою. Це особливо актуально для великих осінніх оновлень, які можуть вплинути на вашу батарею більше, ніж більш дрібні оновлення, які виходять протягом року.

Якщо ви нещодавно не оновлювали своє програмне забезпечення, найімовірнішими причинами розрядки акумулятора є висока яскравість екрана (одна з головних причин розрядки акумулятора) і додатки, які відстежують ваше місце розташування та оновлюють контент у фоновому режимі.

Хоча частково це неминуче, є кілька простих способів скоротити непотрібну витрату заряду батареї iPhone.

Щоб батарея на айфоні не розряджалася занадто швидко, почніть з перевірки стану акумулятора в налаштуваннях. Найімовірніше, батарея вашого iPhone перебуває в хорошій формі, але її розряджають непотрібні процеси, що працюють у фоновому режимі.

Що робити, щоб батарея на айфоні не сідала швидко?

1. Перевірте рекомендації щодо здоров'я батареї вашого iPhone

Це хороший перший крок, незалежно від того, турбуєтеся ви, що оновлення iPhone розряджає батарею чи ні. Ваш iPhone запропонує конкретні зміни в налаштуваннях, щоб продовжити термін служби акумулятора iPhone.

Щоб зрозуміти, чому батарея вашого iPhone розряджається швидше, ніж має бути, виконайте такі дії, щоб перевірити рекомендації щодо стану батареї:

  • Відкрийте програму "Налаштування", потім прокрутіть вниз і натисніть "Акумулятор"
  • Натисніть "Стан акумулятора та зарядка"
Чому швидко розряджається айфон
Чому швидко розряджається айфон / Фото Главред

На наступному екрані ваш iPhone запропонує внести зміни в налаштування, які продовжать термін служби батареї. Ви можете натиснути на кожну пропозицію, щоб перейти до налаштування, яке необхідно змінити. Якщо ви не хочете вносити зміни, принаймні, ви розумієте, що сприяє розрядці акумулятора.

Порада: Якщо ви не бачите розділ "Пропозиції щодо терміну служби батареї", значить, ваш iPhone наразі не бачить способів збільшити час автономної роботи за допомогою налаштувань.

2. Зменшіть яскравість екрана iPhone, якщо ваш iPhone продовжує втрачати заряд

Підтримка повної яскравості екрана вашого iPhone є ймовірною причиною швидкого розряду акумулятора вашого iPhone, але це легко виправити. Насправді це одна з основних причин розрядки акумулятора, і вона споживає більше енергії, ніж ви думаєте!

Як зменшити яскравість екрана на iPhone:

  • Відкрийте Центр управління, провівши пальцем вниз із правого верхнього кута екрана. Якщо на вашому iPhone є кнопка "Додому", замість цього проведіть пальцем вгору від нижньої частини екрана.
  • Натисніть і перетягніть повзунок "Яскравість" вниз, щоб зменшити яскравість екрана.
Чому швидко розряджається айфон
Чому швидко розряджається айфон / Фото Главред

3. Увімкніть автоматичну яскравість, щоб зупинити розрядку акумулятора iPhone

Налаштування автоматичної яскравості автоматично регулюють освітлення екрана залежно від рівня навколишнього освітлення. Це вбереже ваш iPhone від занадто швидкої розрядки акумулятора через непотрібну витрату його яскравості на екрані.

Як увімкнути автоматичну яскравість:

  • Відкрийте застосунок "Налаштування", потім прокрутіть униз і натисніть "Екран і яскравість".
  • Увімкніть "Автоматично".
Чому швидко розряджається айфон
Чому швидко розряджається айфон / Фото Главред

4. Спробуйте перезавантажити гаджет, якщо ваш iPhone розряджається дуже швидко

Якщо у вас коли-небудь виникнуть будь-які проблеми з пристроєм, виробленим Apple або іншим, майже завжди допомагає простий перезапуск.

Перезапуск вашого iPhone може не повністю вирішити проблему з розрядженням акумулятора, але, ймовірно, трохи прискорить його роботу.

5. Вимкніть фонове оновлення додатків, щоб заощадити заряд батареї

Фонове оновлення застосунків дає змогу вашим застосункам перевіряти наявність нового контенту й оновлюватися, навіть якщо ви ними не користуєтеся. Це зроблено для того, щоб заощадити час завантаження під час відкриття застосунків, оскільки найостанніша інформація має бути готова і чекати після оновлення у фоновому режимі.

Однак дозвіл усім відкритим додаткам постійно оновлюватися і оновлюватися у фоновому режимі - це вірний спосіб розрядити батарею вашого iPhone.

Ось як вимкнути фонове оновлення додатків, щоб ваш iPhone не втрачав заряд:

  • Відкрийте застосунок "Налаштування", потім прокрутіть униз і натисніть "Основні".
  • Виберіть "Оновлення фонового додатка", потім знову натисніть "Оновити фоновий додаток".
  • Виберіть "Вимкнути".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти