StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна брати телефон у ліжко: лікар пояснила серйозні наслідки

11 квітня 2024, 15:38оновлено 12 квітня, 07:44
Фахівець розповіла про шкоду мобільного телефону під час перебування у ліжку.
Чому не можна брати телефон у ліжко: лікар пояснила серйозні наслідки
Чому не можна брати телефон до ліжка / колаж: Главред, фото: unsplash, pexels

Експерт зі сну розповіла, що може стояти за хронічною втомою та безсонням. Дізнайтесь, як уникнути проблем із здоров'ям, якщо позбутись лише одної звички.

Вам також сподобається матеріал: Телефон буде тримати заряд цілий день: як заощадити батарею. Дізнайтесь, як правильно заряджати свій гаджет.

Роузі Девідсон, консультант зі сну стверджує, що за проблемами із сном може стояти тривога, стрес і те, що називається "вивченим збудженням", причому останнє має на увазі психічний шаблон, про який люди часто зовсім не усвідомлюють, передає видання Mirror.

відео дня

"Навчене збудження відноситься до умовної реакції, яка перешкоджає початку сну - засинання. Це виникає, коли ми асоціюємо наші ліжка з діяльністю, відмінною від сну, як-от перегляд телевізора або користування телефоном чи планшетом. Із часом мозок формує асоціацію між ліжком і неспанням, а не розслабленням, що ускладнює засинання", - пояснила фахівець.

Вона наголосила, що спальню потрібно використовувати лише для сну та відпочинку. Однак, це явище може погіршитися, якщо у вас нерегулярний розпорядок дня.

"Якщо наш режим сну нерегулярний і природний ритм нашого тіла порушується, це може призвести до труднощів із засинанням, незважаючи на відчуття втоми. Занепокоєння про сон створює парадоксальний цикл, у якому занепокоєння щодо засинання підвищує пильність, ускладнюючи розслаблення. Тоді ми стаємо більш тривожними та пильними", - пояснила лікарка.

Щоб організм повноцінно відповивав варто створити чіткий щоденний розклад, уникаючи напоїв з кофеїном та уникати використання телефонів пізно ввечері, тим більше у ліжку.

Щоб заспокоїти та налаштувати себе на сон, краще випити трав’яний чай, прочитати книгу або зробити медитацію, перш ніж знову лягти на подушку. Вона також радить обмежити використання ґаджетів ввечері, адже це матиме негативні наслідки.

"Встановлення регулярного циклу пробудження та сну допоможе вашому тілу знати, коли потрібно заснути. Такі методи, як глибоке дихання, прогресивне розслаблення м’язів або медитація усвідомленості, також можуть допомогти заспокоїти розум і тіло перед сном. Однак, якщо брак сну впливає на ваше здоров’я, вам слід звернутися до лікаря", - пояснила фахівець.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти