Небезпечно: чому не можна використовувати ліхтарик на телефоні

8 квітня 2024, 15:48
Виявляється, при собі завжди варто мати звичайний ліхтарик і мінімізувати використання вашого смартфона як підсвічування.
Ліхтарик на телефоні - не завжди хороша ідея.
Ліхтарик на телефоні - не завжди гарна ідея / Колаж Главред, фото Pixabay

У кожного сучасного смартфона є досить потужний вбудований ліхтарик, який дуже зручний і простий у використанні. Настільки зручний, що іноді увімкнути ліхтарик на телефоні голосом є справою однієї секунди.

Однак експерти вважають, що користувачам слід перестати покладатися на нього (і наражати свій телефон на небезпеку) просто зараз.

Ліхтарик на телефоні:

відео дня

Чому не можна використовувати телефон як ліхтарик?

Експерт і головний редактор журналу Howtogeek Джейсон Фітцпатрік, рекомендує в більшості випадків взагалі відмовитися від використання ліхтарика.

За його словами, він не буде прикидатися і розповідати, що сам ніколи в житті не користувався телефонним ліхтариком. У більшості людей телефони працюють цілодобово, 7 днів на тиждень, а маленький світлодіодний спалах на більшості смартфонів у режимі ліхтарика може давати близько 40-50 люмен освітлення.

Тобто в ситуації, коли потрібно знайти щось, що впало під ліжко, або потрібно знайти щось у сумочці або в темній машині, ультракомпактний ліхтарик, вбудований у пристрій, який кожен тепер носить із собою, просто чудовий.

Але смартфони дорогі і, умовно кажучи, досить крихкі. Якби хтось подарував вам звичайний ліхтарик вартістю 1000 доларів, зроблений із тендітного скла, ви, напевно, поводилися б із ним обережно і подумали б про те, щоб придбати міцніший ліхтарик, який не буде так страшно використовувати.

Проте мільйони з нас щодня використовують наші телефони як звичайні ліхтарики в ситуаціях, коли нам потрібен спеціальний ліхтарик, а не смартфон із функцією ліхтарика. Ба більше, ліхтарик на телефоні увімкнути досить легко. Для цього навіть не потрібно розблокувати смартфон.

Що може трапиться з телефоном?

Телефон можна легко упустити з рук. І тоді "ліхтарик", вартістю 1000 доларів, може не просто розбитися, а й провалитися в будь-який простір - водний злив, щілину в мостинах, шахту ліфта. Погодьтеся, є різниця втратити гаджет за 1000 і 15 доларів США.

Те ж саме стосується використання телефону як ліхтарика під час заглядання під капот автомобіля, на темній парковці або завершення прогулянки після настання сутінків. У всіх цих ситуаціях падіння телефону може легко призвести до тріснутих екранів або ще більш серйозного пошкодження, навіть у чохлі.

Отже, в ті короткі моменти, коли вам справді потрібен ліхтарик, хто може відмовитися від увімкнення ліхтарика на своєму телефоні? Але для чогось більш серйозного чи довгострокового, ніж зазирнути під ліжко, вам справді слід використовувати спеціальний ліхтарик.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти