StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як не угробити ваш телефон: хакер розкрив головні ознаки злому мобільного

12 квітня 2024, 18:28оновлено 15 квітня, 14:19
Які дії необхідно зробити, якщо акаунт у соцмережах зламали - як захистити свій гаджет.
Телефон
Як зрозуміти що за вами стежать через телефон / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/RusVPN, Pixabay/sergeitokmakov

Розвиток технологій несе в собі також приховану загрозу, адже з удосконаленням рівня ґаджетів, зловмисники застосовують все нові методи. Нерідко власники мобільних пристроїв скаржаться на те, що їхній телефон зламали невідомі.

Крім самого факту злому, це також може загрожувати втратою важливих, конфіденційних даних, які знаходяться на вашому мобільному пристрої. Водночас фахівці в галузі захисту даних поділилися кількома ключовими рекомендаціями, як захистити ваш телефон від зловмисників і як зрозуміти, що ваш мобільний зламаний.

Читайте наш матеріал "Як завантажити відео з Фейсбук: хитрий фокус приголомшить досвідченого хакера".

Як зрозуміти, що тебе зламали в телефоні

Нерідко користувачі помічають певні дивацтва в роботі своїх мобільних телефонів. Це може позначатися на швидкості передачі або некоректному відображенні даних. Найчастіше це списують на проблеми з пристроєм, проте нерідко причиною може бути хакерська атака.

Ознаки злому телефону: на що звернути увагу:

  • Ви виявили у своєму телефоні невідомі програми або файли;
  • Стало помітно, що ваш телефон почав працювати значно повільніше (програми-шпигуни можуть уповільнювати його роботу);
  • Раптом різко підвищилося споживання трафіку, проте ви не завантажували додаткових програм чи не переглядаєте потокове відео;
  • Ваш телефон може почати "жити своїм життям" (вмикатися, перезавантажуватися, надсилати повідомлення);
  • Почали з'являтися некоректні спливаючі вікна.

Як зрозуміти що тебе намагаються зламати

Фахівці в галузі кібербезпеки звертають увагу на те, що однією з ознак може бути швидке розрядження батареї телефону. Якщо раптом ви помітили швидку розрядку акумулятора, це може бути сигналом про стороннє втручання. Крім того, ви можете помітити на своєму телефоні невідомі раніше додатки, а також дзвінки та СМС.

Дивіться відео - персональна безпека в Мережі, як захистити особисті дані:

Як хакери стежать за телефоном

Крім того, під час спроби злому вашого телефону на пристрої зловмисники можуть відстежувати ваші конфіденційні документи, диктофонні записи або знімки, а також відео. Це буде приводом звернутися до фахівця. Вивчаючи метадані фотографій можна відстежити місце, де було зроблено знімок, що ставить під сумнів вашу безпеку.

Як дізнатися, чи був зламаний акаунт

Звертайте увагу на незвичайну активність вашого акаунта. Це може бути сигналом спроби його злому. При цьому можуть з'являтися нестандартні або неавторизовані дії на вашому акаунті. Наприклад, зловмисники можуть змінювати ваші дані, а також здійснювати надсилання запитів на послуги, які ви не замовляли, або зміну пароля без вашого відома. Ще одна ознака атаки на акаунт - повідомлення про вхід із невідомих пристроїв.

Хто такий хакер

Особа, яка намагається отримати несанкціонований доступ до комп'ютерних систем або мобільних пристроїв, з метою отримання секретної інформації або виявлення вразливості системи. Хакерська група - це колектив фахівців у сфері IT, об'єднаних спільним мотивом діяльності. Як правило, напрямками діяльності хакерських груп є дестабілізація роботи серверів, інтернет-ресурсів, злом порталів або несанкціоноване вилучення (крадіжка) даних, пише Вікіпедія.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти