"Не кидайтеся камінням": глава Valve виступив на захист Сyberpunk 2077

22 січня 2021, 13:50оновлено 25 березня 2021, 17:51
За його словами, не варто звинувачувати розробників – з проблемами консольних версій стикаються майже всі.
'Не кидайтеся камінням': глава Valve виступив на захист Сyberpunk 2077
Глава Valve заступився за Cyberpunk 2077 / CDPR

Гейб Ньюелл – один із засновників і генеральний директор компанії Valve, творець культової серії Half-Life, та й в цілому дуже важлива і впливова людина в ігровій індустрії – дав інтерв'ю новинному порталу 1 NEWS. У ньому він поділився своїми думками щодо ситуації з багатостраждальним проєктом Cyberpunk 2077.

Він вже встиг пограти в гру, і вона йому надзвичайно сподобалася. Гейб розповів, що як розробник, він добре розуміє ситуацію, в якій опинилися CD Projekt Red, і просить поставитися до них з розумінням. "Люди сердяться, тому що їм не все одно", – додав Ньюелл.

Глава Valve вважає, що в деяких аспектах гра зроблена просто блискуче, і це чітко показує, що був пророблений величезний обсяг роботи. За його словами, несправедливо кидати каміння в розробників, тому що навіть просто випустити щось настільки складне і амбітне – це вже досить круто.

А ось рішення Sony прибрати Cyberpunk 2077 зі свого магазину PlayStation Store Ньюелл назвав "незвичним". Він додав, що іноді й сам отримує образливі листи про ігри своєї компанії, і що відповідати їх авторам тим же безглуздо. Найкраще зараз – винести уроки з ситуації та рухатися далі.

Скандал навколо Cyberpunk 2077 розгорівся з новою силою після виходу розслідування Bloomberg про процес створення амбітної гри. Більш як 20 колишніх і поточних співробітників студії CD Projekt RED розповіли, що керівництво CDPR зосередилося на маркетингу на шкоду розробці проєкту і встановило нереалістичні терміни, що змусило деяких співробітників працювати понаднормово задовго до виходу на фінішну пряму. В ході тестування були виявлені багато проблем, на виправлення яких просто не вистачило часу.

читайте такожНадихалися GTA: стало відомо, яким буде мультиплеєр Cyberpunk 2077

За словами співробітників, повноцінна робота над грою почалася лише в кінці 2016 року (анонс гри, до слова, відбувся у 2011). Біля керма встав глава CDPR Адам Бадовскі, який зажадав повністю переробити ігровий процес і сюжет. Деякі ключові співробітники не погодилися з даним рішенням і були змушені покинути студію. Перші кадри, показані на виставці E3 2018, справили велике враження на публіку. Однак, як виявилося, демо було майже повністю фейковим – багато ігрові механіки в той момент просто не працювали. Місяці, що пішли на підготовку до виставки, могли бути витрачені на розробку проєкту.

Зараз CD Projekt Red займається виправленням проблем Cyberpunk 2077. У найближчі 10 днів вийде перше велике оновлення, а через кілька тижнів за ним піде більше, більш значне оновлення. Потім для гри будуть виходити безкоштовні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

На цю мить гру можна купити тільки на консолях Xbox і ПК. Для всіх охочих ознайомитися з грою доступні наступні пропозиції:

Cyberpunk 2077 / CD Projekt Red
Cyberpunk 2077 / CD Projekt Red

Раніше ми повідомляли, що польська влада почала перевірку CD Projekt Red у зв'язку з численними скаргами на Cyberpunk 2077.

Регулятор займеться перевіркою якості Cyberpunk 2077 і дій, що вживаються компанією для розв'язання проблем і задоволення скарг клієнтів, які не змогли належним чином випробувати продукт CD Projekt на своїх пристроях, наперекір попереднім запевнення виробника про його якість.

CD Projekt Red може чекати штраф у розмірі до 10% від доходу компанії або припис, що зобов'язує надати покупцям гри на консолях попереднього покоління додаткові цифрові бонуси або частково відшкодувати кошти, витрачені на Cyberpunk 2077.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти