Зима в Україні буде теплою, але без снігопадів і морозу не обійдеться - синоптик

15 листопада 2021, 07:31
Генеральна репетиція зими розпочнеться вже цього тижня. У низці регіонів вдарить мороз до -10. Крім того, випаде перший сніг, але пролежить він недовго.
погода, зима, сніг
В Україну йде зимова погода, попередив синоптик / Фото Reuters

Погода в Україні взимку 2021-2022 буде теплою. Середня температура повітря очікується на півтора градуса, а в січні навіть на три градуси вище, ніж у попередні роки, заявили українські кліматологи. Але це не означає, що арктичний холод не буде прориватися в країну, тому стовпчики термометрів все ж таки будуть опускатися до -10 градусів. Однак, таке зниження температури буде не так часто, як раніше.

Справжня репетиція зими відбудеться вже цього тижня. Спочатку Україну заморозить. Вночі на сході країни прогнозують до -8, на півночі очікуються -6, а на заході та півдні — до -3 градусів. Температура повітря вдень коливатиметься близько нуля, передає ТСН.

Коли випаде перший сніг

У другій половині тижня Україну накриє циклон. Дощі пройдуть у всіх областях. На Полтавщині, Сумщині та Харківщині випаде перший сніг. Однак, він розтане, оскільки температура повітря буде плюсовою.
читайте такожКрижаний прогноз погоди на Новий Рік 2022: Україну серйозно заморозить, але снігу не будеЯк прогнозує синоптик Укргідрометцентру з 15 по 17 листопада в Україні буде сухо, температура повітря складе до +5 градусів вдень. Вночі буде морозно. Найхолодніше - у східних областях. Зокрема, на Луганщині стовпчики термометрів можуть опуститься до -10 градусів.

З 18 листопада на захід України прийдуть дощі, а 19 числа в Київській, Житмірській, Чернігівській, Сумській областях очікується дощ з мокрим снігом.

Зима в Україні буде теплою, але без снігопадів і морозу не обійдеться - синоптик
19 листопада в Україні випаде перший сніг / meteo.gov.ua

Замість зим - руйнівні природні катаклізми

Кліматологи попереджають, що глобальна температура на планеті вже виросла на один градус, а через 10 років прогнозують її збільшення на півтора градуса, що стане критичною межею. Якщо покрив з шкідливих викидів затягнеться над землею щільніше, то температура виросте на 2 градуси. Тоді життя людства, за прогнозами кліматологів, стане нестерпним. Стихія руйнуватиме будинки, дороги, пересихатимуть річки і щорічно гинутимуть мільйони людей.

Кліматичний форум в Глазго, на який з'їхалися 120 глав держав з усього світу, завершився, на думку фахівців, повним фіаско. Говорили політики багато, але в підсумку вирішили займатися проблемою глобального потепління потім.

Експерти кажуть: якщо людству не вдасться впоратися з глобальним потеплінням, то замість справжніх зим нам загрожують руйнівні природні катаклізми.

Погода в Україні взимку 2021-22

Синоптик Наталка Діденко прогнозувала, що з понеділка, 15 листопада, в Україну прийде істотне похолодання. Причому, практично по всій території України. Країна опиниться в зоні дії арктичного циклону. Погода в Україні буде дощовою, морозною та сніжною.

Раніше синоптик прогнозував, що прийдешня зима в Україні може відрізнятися аномальними температурними показниками. Прогнозується, що снігу буде не дуже багато, температурний режим буде помірний.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти