М'яка зима і безсніжний Новий рік: синоптик уточнила прогноз погоди для України на кілька місяців

16 жовтня 2021, 15:55оновлено 16 жовтня 2021, 16:32
Календарна зима вже не за горами, при цьому морози в -10 градусів можуть накрити Україну набагато раніше, ніж прийде грудень.

Новий рік, ялинка, Київ
Новорічна ніч буде морозною, але без снігу / Фото Reuters

Зима 2021-2022 в Україні буде м'якшою, ніж минулорічна. Будуть і морозні дні, але обійдеться без рясних снігопадів. Такий прогноз погоди озвучила синоптик Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН Вазіра Мартазінова.

За її словами, погода в Україні взимку буде непостійною. Температура повітря почне поступово знижуватися в середині листопада. В кінці місяця прогнозується до -10 градусів. При цьому перші заморозки до -8 градусів можуть прийти вже в другій половині жовтня, передає Новое время.

відео дня

Якою буде погода в Україні на Новий рік 2022

На Новий Рік очікується мінусова температура, але стійкого снігового покриву не буде, прогнозує Мартазінова.

Тим часом народний синоптик Леонід Горбань говорив, що 31 грудня та перші дні січня 2022 принесуть потепління, але триватиме воно недовго.

"Мороз і сніг прийдуть на старий Новий рік і триватимуть до Хрещення, 19 січня, потім потеплішає", - прогнозував синоптик.

До слова, науковий керівник російського гідрометцентру Роман Вільфанд розвінчав народну прикмету, яка свідчить, що якщо восени грона горобини "дуже червоні", значить зима буде морозною.

"За 100-110 років ми з біологами зібрали дані, коли була червона горобина і чи призводило це до морозів. Виявилося, що ні. Були зими і теплі ... така довіра до прикмет є необґрунтованою. Ми це перевірили", - сказав Вільфанд.

Він також зазначив, що прикмета про те, що після суворої зими буде спекотне літо, також не підтвердилася.

читайте такожНа українців чекає сувора зима з крижаними дощами і сніговими буранами - синоптикЯк повідомляв Главред, головний народний синоптик країни Леонід Горбань також обіцяв, що прийдешньої зими на українців чекає багато снігу і морози на початку і у кінці сезону, а лютий так і зовсім обіцяє бути "лютим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти