Зима вже чекає за рогом: прогноз погоди в Україні на тиждень з 15 по 21 листопада

14 листопада 2021, 11:57
З вівторка, 16 листопада, у багатьох областях України очікується суттєве похолодання.
природа_погода_іней_заморозки
Синоптики дали прогноз на тиждень / 1zoom.ru

Наступного тижня по всій країні очікується похолодання, переважно без опадів, але з п'ятниці 19 листопада в Україну прийдуть дощі з подальшим зниженням денної температури.

Так, у понеділок, 15 листопада, до +4 градуси тепла буде в Полтаві, Чернігові, Івано-Франківську, Луганську та Харкові. Найхолодніше буде в Сумах, де вдень до + 3 градусів. На решті території країни буде в середньому +8...+ 9 градусів. Без опадів.

У вівторок, 16 листопада, теж буде суха погода. Найхолодніше, як і раніше, буде в Сумах (до +1 градуса вдень), а також Харкові та Полтаві (до +2 градусів). Мінусова температура вночі буде близько у половини областей України, повідомляє "МЕТА погода".

У середу, 17 листопада, температура повітря по країні вдень триматиметься на рівні від +1 до + 7 градусів вище нуля. На півдні трохи тепліше – вдень до +9 градусів вище нуля. Найхолодніше буде на Буковині, де весь день передбачають синоптики до 0 градусів, а вночі до -3 морозу.

читайте такожКрижаний прогноз погоди на Новий Рік 2022: Україну серйозно заморозить, але снігу не буде

У четвер, 18 листопада, в Україні трохи потеплішає на один-два градуси в середньому. Чернівці та Суми, як і раніше, найхолодніші регіони. У Львові можуть випасти невеликі опади, як у Луцьку та Ужгороді. Ясно буде тільки в Києві.

У п'ятницю, 19 листопада, практично по всій країні пройдуть дощі. Сухо буде лише в Луганську, Донецьку, Криму, Запоріжжі та Херсоні. Температура повітря в середньому сягатиме 7-8 градусів тепла.

На вихідних, 20-21 листопада, ймовірність опадів буде майже всюди, крім Одеси, Миколаєва та Херсона. Помірні дощі будуть у Житомирі, Києві, Чернігові, Луганську та Донецьку.

Якою буде прийдешня зима

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віри Балабух, прийдешня зима буде тепліше попередніх. Середня температура буде на 1-1, 5 градусів вище торішньої.

Аномально тепла погода переважатиме приблизно в 60% днів зими. А ось інші 40% днів можуть бути на рівні норми або нижче норми. Крім того, цієї зими потрібно бути готовим до потоків арктичного холоду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти