В Україні різко зміниться погода і прийде нова небезпека

22 липня 2021, 17:56
Зустріч двох повітряних мас з різними температурами "посилила ефект дощів і гроз".
Погода
Погода в Україні / pixabay

Погода в Україні буде з прохолодними ночами. Як повідомляє синоптик Роман Мурмило, активний атмосферний фронт, який приніс в Україну зливи, залишає територію країни.

З 23 липня встановиться спокійна нежарка погода з прохолодними ночами.

"Штормове попередження 21 липня виправдалося, зливи випадали вдень і вночі. Далі нічого подібного протягом найближчих днів не очікується", - спрогнозував синоптик, передає Обозреватель.

Як уточнив синоптик, останніми областями, на які вплине цей атмосферний фронт перед тим, як повністю покинути територію України, будуть Херсонська і Запорізька. Там він принесе поривчастий вітер, швидкість якого може досягати 15 метрів в секунду.

"У міру того, як фронт буде йти, до кінця дня вітер буде слабшати, грозова активність буде слабшати, і це все. Дощів і злив, швидше за все, вже не буде. Найближчі дні будуть спокійними, нежарка погода, прохолодні ночі", – сказав Мурмило.

Він додав, що нова свіжа повітряна маса, яка зайшла в Україну, "зіб'є спеку". Синоптик пояснив, що саме зустріч двох повітряних мас з різними температурами "посилила ефект дощів і гроз".

Як зміна погоди впливає на здоров'я

За словами медиків, значне зниження температури повітря і вітер – біда для метеочутливих людей. При вітрі судини відразу дають сигнал: болить голова, може бути відчуття закладеності вух.

У вітряні дні потрібно обов'язково стежити за рівнем артеріального тиску. Несприятлива погода може також провокувати порушення сну, дратівливість.

читайте такожУ серпні Україну чекає різке похолодання і нова аномалія-синоптик

До того ж 24 липня – повний місяць, який теж часто впливає на психоемоційний стан людини.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Синоптик Наталка Діденко раніше прогнозувала поступовий відступ спеки. У середу, 20 липня, в західних, північних і частині центральних областей України, очікується зниження температури повітря. Очікуються грозові дощі.

Один з провідних синоптиків Укргідрометцентру Віра Балабух пояснила, чому в Україні в останні роки так жарко і розповіла, через що українцям слід чекати нових температурних рекордів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти