Синоптики розповіли, якої чекати погоди українцям на вихідних

18 березня 2021, 23:00
В Україну прийде мокрий сніг з дощем і морози.
Погода
Погода в Україні на вихідні / pixabay

Погода в Україні у найближчі три дні очікується несприятлива в більшості областей країни. Синоптики прогнозують мокрий сніг з дощем, посилення вітру до штормових значень і місцями очікується зниження температури в нічні години до морозів.

Як прогнозують синоптики Українського гідрометцентру, сухо буде тільки в Сумській області та Криму.

В п'ятницю, 19 березня, на сході країни в нічні години йтиме мокрий сніг, вдень сніг і мокрий сніг з дощем. Вітер зі штормовими поривами. Нічна температура повітря коливатиметься від -1 до +3 градусів, вдень очікується від +3 до +5 градусів.

У південних областях синоптики прогнозують вночі мокрий сніг, який вдень перейде в дощ. Температура вночі становитиме від 0 до + 3 градусів, вдень від +3 +5 градусів в Одесі, до +8 градусів у Херсоні.

На півночі країни вночі йтиме мокрий сніг, вдень очікується мокрий сніг і сніг з дощем, сильний вітер зі штормовими поривами. Вночі температура опуститися до -2 градусів, вдень прогріється до +3 +5 градусів.

читайте такожПрохолодно буде навіть у травні: синоптик дав прогноз погоди на весну

У західній частині країни без істотних опадів буде тільки в Луцьку та Рівному. Вночі в регіоні температура впаде до -2 -6 градусів, вдень очікується від 0 до +4 градусів, місцями до +5 градусів.

У центральних областях йтиме сніг і мокрий сніг, вітер зі штормовими поривами. Вночі в регіоні від -1 до +2 градусів, вдень від +2 до +5 градусів.

У Києві 19 березня синоптики прогнозують мокрий сніг вночі та сніг з дощем вдень. Вітер північно-західний, зі штормовими поривами. Вночі в столиці від -1 до +1 градуса, вдень від +3 до +5 градусів.

Синоптики розповіли, якої чекати погоди українцям на вихідних

В суботу, 20 березня, опади очікуються по всій території країни, крім південних областей. На заході йтиме сніг, а температура повітря становитиме від +2 до +5 вдень і до — 5 вночі.

У центральних областях і на півночі в цей день також очікується трохи снігу,а стовпчик термометра підніметься до 5 вдень і опуститься до -1 вночі.

Синоптики розповіли, якої чекати погоди українцям на вихідних

В неділю, 21 березня, у центрі та на півночі України спостерігатиметься незначна хмарність, а температура повітря вдень становитиме від 3 до 5 тепла, а вночі стовпчик опуститься до -3.

На заході також буде від 3 до 5, а іноді навіть до 8.

На півдні синоптики прогнозують до 8 вдень і до -2 вночі.

Синоптики розповіли, якої чекати погоди українцям на вихідних

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Раніше синоптик уточнив, коли настане тепло. До кінця березня українців чекає ще одна хвиля похолодання. Синоптик попередив про дощі, сніг, сильний вітер і складну ситуацію на дорогах.
  • Синоптик дав детальний прогноз на тиждень: Київ знову засипле снігом.
  • Фахівці дали несподіваний прогноз погоди на весну: очікується сніг до початку квітня. В Україні очікуються температурні гойдалки до Великодня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти