Синоптик попередила про аномальний січень: якою буде погода в Україні в перший місяць 2022 року

16 листопада 2021, 11:30оновлено 17 листопада 2021, 09:20
Середня температура в зимовий сезон буде на один-півтора градуси вище торішніх значень. Найтеплішим за зиму 2021-22 стане січень.

погода, зима, сніг
Синоптик уточнила прогноз погоди в Україні на зиму 2021-22 / Фото Reuters

Погода в Україні взимку 2021-22 буде м'якшою, ніж у попередні роки, причому січень буде нехарактерно теплим - це обумовлено незвичайними явищами в атмосфері.

Такий прогноз погоди озвучила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух, передає УНІАН.

відео дня

Синоптик зазначила, що середня температура в зимовий сезон буде на один-півтора градуси вище торішніх значень.

Найтеплішим за зиму 2021-22 стане січень. Середня місячна температура цього місяця очікується на два-три градуси вище норми.

"Така температура може протриматися всю зиму з короткочасними похолоданнями", – зазначила синоптик.

Чи чекати снігу взимку 2021-22

Сніговий покрив очікується в межах норми. Не буде затяжних снігопадів, як, втім, і довгих періодів без снігу, спрогнозувала Балабух.

Чи буде зима затяжною

Балабух додала, що поки зарано говорити про те, чи буде зима затяжною. На це питання більш-менш точно можна буде відповісти в кінці листопада.

"Зараз відбуваються незвичайні процеси в атмосфері, особливо в арктичних регіонах. За ними потрібно поспостерігати перш ніж робити точні прогнози", - уточнила фахівець.

Коли в Україні випаде перший сніг

Як раніше прогнозували синоптики Укргідрометцентру, у другій половині поточного тижня Україну накриє циклон. Дощі пройдуть у всіх областях. На Полтавщині, Сумщині та Харківщині випаде перший сніг. Однак, він розтане, оскільки температура повітря буде плюсовою.

Київ накриють дощі та мокрий сніг з четверга, 19 листопада.

Раніше синоптик прогнозував, що прийдешня зима в Україні може відрізнятися аномальними температурними показниками. Прогнозується, що снігу буде не дуже багато, температурний режим буде помірний.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти