Жовтень не буде суворим: синоптик озвучив альтернативний прогноз погоди на другий місяць осені

1 жовтня 2021, 08:51оновлено 1 жовтня 2021, 14:04
Початок жовтня буде теплим, а в другій половині місяця температура повітря почне повільно знижуватися. При цьому чим далі на Північ, тим буде прохолодніше.

1633066860-2041.jpg
Перша половина жовтня буде більше схожою на вересень, свідчить прогноз погоди/ ua.depositphotos.com

Погода в Україні у жовтні 2021 року буде приблизно однаковою по країні. Зокрема, на початку місяця в цілому очікується досить комфортна погода. Опадів небагато, вони будуть нерівномірними, хоча місцями можливі зливи з грозами. Про це свідчить прогноз погоди від українських метеосайтів.

Варто зазначити, що ці прогнози обіцяють не такий суворий жовтень, як прогнозує народний синоптик Леонід Горбань, передає видання Сегодня.

Зокрема, перша половина жовтня буде більшою схожа на вересень. Стовпчики термометрів піднімуться до +15 градусів вдень, а вночі не будуть опускатися нижче +7 градусів у західних, центральних і східних регіонах.

При цьому чим далі на Північ, тим прохолодніше. Якщо на Львівщині, Тернопільщині, Буковині й далі на схід від Вінницької, через Черкаську, Полтавську і аж до крайньої Луганської області вдень буде +14...+16, вночі +7...+8, то на Волині, Чернігівщині, Сумщині, Київщині Харківщині очікується вдень +12...+13, а вночі – ті ж самі +7...+8 градусів.

На Півдні України буде тепліше, свідчить прогноз погоди. Зокрема, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і в Криму вдень температура може бути +16...+18 градусів, вночі – вісім-дев'ять градусів вище нуля. Така ж погода очікується і на Закарпатті.

Коли в жовтні 2021 очікується похолодання

У другій половині місяця температура повітря почне повільно знижуватися. Градуси падатимуть рівномірно по всій Україні, без різких контрастів. На Півночі країни поступово похолодає до кінця жовтня до +9 ... +11 градусів вдень і до +4..+ 6 вночі. На Заході, в Центрі та на Сході буде тепліше на два-три градуси, ніж у північних областях, на півдні – тепліше ще на два-три градуси. Таким чином, температурна різниця між Північчю і Півднем складе близько п'яти градусів.

Погода в Києві в жовтні 2021

Погода в столиці України буде такою ж, як і в областях, розташованих північніше від Києва. Прохолодніше всього буде в перший та останній тижні жовтня - температура вдень не підніметься вище +10 ... +12 градусів.

Чи чекати дощів у жовтні?

Опадів буде небагато, але вони випадуть нерівномірно. Найбільше дощів очікується на Закарпатті. Зокрема, з перших 15 днів днів жовтня десять виявляться дощовими. У другій половині місяця таких днів буде всього три - ближче до листопада.

Перша половина місяця принесе дощі в Тернопільську, Вінницьку, Черкаську області, а також в південні регіони. А ось північні та східні області побачать опади лише в другій половині місяця, причому вони будуть невеликими. Лише на Луганщині 15-18 жовтня можливі зливи і навіть осінні грози.

читайте такожЯкою буде погода в жовтні 2021: синоптик Укргідрометцентру уточнив прогноз

Як повідомляв Главред, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що місяць буде "дволиким" - на нас чекає то майже вересневе тепло, то холодні зливи і нічні морози. В цілому, другий місяць осені повинен бути холодним і відносно сухим.

У свою чергу, заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко заявив, що погода в Україні в жовтні 2021 буде близькою до кліматичної норми, як і у вересні. При цьому на початку місяця не виключені заморозки, а пізніше очікується сніг – і не лише в Карпатах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти