Жовтень буде дволиким: синоптик пообіцяв сильні зливи та нічні морози

1 жовтня 2021, 06:47
Глибока осінь прийде після 25 жовтня. У цей період в країну увірветься циклон з Півночі, який принесе короткочасні, але відчутні морози.

осінь, погода
Синоптик уточнив, якою буде погода в Україні в жовтні / ua.depositphotos.com

Погода в Україні у жовтні 2021 очікується в цілому холодною, але сухою, опадів випаде не більше 25 мм. Це нижче мінімальної норми, розрахованої Укргідрометцентром за даними спостережень за 30 років, заявив народний синоптик Леонід Горбань.

Другий місяць осені виявиться "дволиким": жовтень порадує тривалим "бабиним літом" в середині та засмутить під кінець сильними дощами і нічними морозами, передає видання Сегодня.

відео дня

Так, в перші дні місяця буде прохолодно, а 4-5 жовтня пройдуть холодні дощі. До кінця першої декади потеплішає, а до середини місяця погода стане майже вересневою – вдень стовпчики термометрів піднімуться до +20 тепла, буде сухо і сонячно.

Свято Покрови Богородиці 14 жовтня, всупереч народним прикметам – "до обіду літо, після обіду – зима" – виявиться найтеплішим днем місяця. У цей день температура може піднятися вище +20 градусів.

Проте вже через день-два погода в Україні різко зміниться: температура повітря впаде на понад 10 градусів - до +6...+8 градусів вдень, прийдуть холодні дощі. До 20 жовтня на Півночі і Сході країни можливі нічні заморозки.

читайте такожДуже холодно і дощитиме: народний синоптик озвучив прогноз погоди в Україні на жовтень 2021

Глибока осінь прийде після 25 жовтня. У цей період в країну увірветься циклон з Півночі, який принесе короткочасні, але відчутні морози – впродовж двох-трьох ночей може бути до семи градусів нижче нуля. Опадів у ці дні не очікується.

До кінця місяця знову потеплішає до +8 ... +10 градусів вдень, але ненадовго - дихатиме холодом листопад.

Погода в Україні в жовтні 2021 - прогнози

Згідно прогнозу Укргідрометцентру, середня місячна температура в жовтні передбачається на рівні 7-12 градусів тепла, в Карпатах шість-сім градусів тепла. Це на шість-сім градусів нижче, ніж у вересні.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко заявив, що погода в Україні в жовтні 2021 буде близькою до кліматичної норми, як і у вересні. При цьому на початку місяця не виключені заморозки, а пізніше очікується сніг – і не лише в Карпатах.

Народний синоптик Леонід Горбань по місяцях розрахував, якою буде погода в Україні восени 2021 року. Зокрема, за його словами, в жовтні на українців чекає бабине літо, а в листопаді прийде майже зимова погода.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти