Насувається потужний циклон: погода "налякає" українців раптовим похолоданням

22 жовтня 2021, 22:44
Нічна температура повітря в Україні коливатиметься від + 3 до +8 градусів, вдень повітря прогріється до +10 + 15 градусів.
осені
На вихідних похолодає / pixabay

Погода в Україні на вихідних налякає раптовим похолоданням в різних областях країни. На країну насувається потужний циклон з арктичним повітрям з Фінляндії. Холодне повітря накриє багато країн Європи, і температура повітря в Україні різко знизиться, відразу на 5-7 градусів, пише Укргідрометцентр.

У суботу дощі очікуються у східних, південних, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях. На решті території країни буде сухо. У Карпатах може пролітати мокрий сніг, температура повітря від -2 до +3 градусів. Вітер буде сильним майже на всій території країни, на півночі – зі штормовими поривами.

Нічна температура повітря в Україні коливатиметься від + 3 до +8 градусів, вдень повітря прогріється до +10 +15 градусів, тепліше буде на півдні та південному сході-до +15 + 20 градусів.

відео дня

читайте такожРізке похолодання, морози і знову тепло: прогноз погоди до кінця жовтня

За прогнозом Наталії Діденко, в суботу дощі зачеплять Харківську та Сумську області, а звідти – через всю центральну частину до Одеси. Також невеликий дощ може пройти на Волині, в Рівненській області, південних районах Київської та Чернігівської областей. Увечері опади очікуються в Луганській і Донецькій областях.

У неділю дощі пройдуть на північному сході країни, в інших регіонах буде сухо.

Температура повітря почне знижуватися і 24 жовтня і максимальна температура вдень складе від +5 до +10 градусів. Тільки на півдні прогріється до + 12 градусів. Найхолодніше буде в західних областях країни, там очікується від + 4 до + 6 градусів. Нічна температура повітря теж буде низька, від +1 до + 4 градусів.

Якою буде зима 2021-22 в Україні

За прогнозом синоптика Вазіри Мартазінової, зима цього року і наступні зими в Україні будуть морозними.

За її словами, зима 2021-2022 і в наступні роки в нашій країні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

Фахівець підкреслила, що зима в Україні нікуди не дінеться навіть в умовах глобального потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти