Будуть заморозки до -3 градусів: на Україну насувається похолодання

3 травня 2024, 15:19оновлено 5 травня, 14:54
4380
У вихідні в частині областей температура повітря сильно знизиться і подекуди піде в "мінуси". В деяких регіонах будуть дощі.

Погода, заморозки
Погода в Україні - будуть заморозки до -3 градусів/ unsplash.com

Погода в Україні у вихідні, 4 і 5 травня, стане суттєво холоднішою, низку областей навіть накриють заморозки. Місцями будуть йти невеликі дощі.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть кота за 7 секунд: загадка, яка підкориться тільки обраним

відео дня

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначив, що холодна погода у багатьох областях нашої держави буде спричинена надходження холодної повітряної маси із районів Баренцевого моря та Нової Землі.

При цьому найхолодніше у ці два дні буде на лівобережжі. У низці північних та східних областей вночі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі до -3 градусів.

Кібальчич зазначив, що похолодання майже не торкнеться західних областей України – там буде комфортна тепла погода зі слабким вітром, а місцями також можливі невеликі дощі на Великдень.

Погода в Україні 4 травня

У західних областях

У західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, вдень +17…+22.

У північних областях

У північних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0...-3 градуси; вдень +12...+17.

У центральних областях

У центральних регіонах мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 градусів, вдень +13...+18.

На півдні України

У південних областях та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +14…+19.

У східних областях

У східних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3; вдень +12...+17 градусів.

Погода в Украине 4 мая
Погода в Украине 4 мая/ meteoprog

Погода в Україні 5 травня

У західних областях

У західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише вдень на Житомирщині та на Закарпатті місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 градусів, вдень +19...+24.

У північних областях

У північних областях вночі без опадів, вранці та вдень пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 градусів, вдень +17...+23.

У центральних областях

У центральних областях переважно без опадів, лише вдень та ввечері на Полтавщині та Черкащині місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі із грозами. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 градусів, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0...-3 градуси; вдень +16...+21.

На півдні України

У південній частині та Криму малохмарно, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 градусів, вдень +16...+21.

У східних областях

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3 градуси; вдень +14...+19.

Погода в Украине 5 мая
Погода в Украине 5 мая/ meteoprog

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні

Раніше повідомлялося, що в Україні вдарять заморозки на Великдень – синоптики сказали, у яких областях похолодає. Низку регіонів накриє похолодання, сильне зниження температури буде спостерігатися дві ночі підряд.

Також раніше повідомлялося, що в Україні похолодає – синоптик назвала дату та області, у яких знизиться температура. У низці областей стане прохолодніше, ніж було в попередні дні. При цьому в інших областях буде утримуватися травневе тепло.

Нагадаємо, раніше синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, якою буде погода на Великдень – будуть майже літні температури і дощі. До Великодня в Україні дощів не очікується, а от наприкінці тижня погода трішки зіпсується.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти