Буде мороз -14 градусів: синоптик назвала дату, коли лютуватиме найсильніший холод

17 листопада 2023, 20:55оновлено 2 грудня 2023, 13:06
Холодніше стане вже на вихідних, але в один день наступного тижня різко вдарить лютий мороз.

Погода, зима, снег
Синоптик назвала дату, коли лютуватиме найсильніший холод/ unsplash.com

Погода в Україні скоро буде з сильними морозами. Уже на наступному тижні Україну накриють сильні холоди.

Температура повітря опуститься до мінусових значень спочатку у нічну пору – вона триматиметься на рівні від нуля до мінус шести градусів. Але на північному сході країни вночі буде ще холодніше – там температура триматиметься на рівні 8−14 градусів морозу. Такі показники спостерігатимуться на 22 листопада. Про це розповіла синоптик Наталія Голеня в інтерв'ю для радіо NV.

відео дня

Радимо прочитати також наступний матеріал: На Україну насувається новий циклон: у яких областях погіршиться погода

Також вона уточнила, що після 22 листопада мороз може ще більше посилитися. Так, він може стати сильнішим у період з 23 по 25 листопада.

Синоптик зазначила, що для листопада такі погодні умови не є дивиною. Але зважаючи на те, що до цього моменту переважала здебільшого тепла погода, то таке суттєве і різке похолодання певною мірою може стати несподіванкою.

Також Наталія Голеня розповіла, що погода буде холоднішою уже на цих вихідних, 18 і 19 листопада. Над Чорним морем утвориться циклон, який в суботу, 18 листопада, ускладнить погоду в західних областях України. У неділю, 19 листопада, на півдні нашої держави будуть опади, але переважно у вигляді дощу.

"20 листопада у східній частині буде мокрий сніг і утворення снігового покриву. Таким чином більша частина території буде під впливом циклону й також будуть вітри небезпечної сили (15−20 метрів на секунду). На південному сході 19 листопада може бути місцями й до 25 метрів на секунду. Таким чином погода ускладниться тим, що там, де буде сніговий покрив, на дорогах ожеледиця, ускладнюватиметься рух транспорту", – зазначила синоптик.

Погода в Киеве на две недели
Погода в Києві на два тижні/ meteoprog

Хто така Наталія Голеня

Наталія Голеня - синоптик, метеоролог, заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру.

Погода в Україні

Раніше синоптик Ігор Кібальчич розповів, що в Україну вривається зимова погода. У вихідні, 18 і 19 листопада, температура повітря стане морозною, у більшій частині областей випаде сніг і буде ожеледиця.

Також раніше повідомлялося, що в Україну йде погіршення погоди – вдарить мороз -5 градусів. Синоптик розповіла, що потепління до кінця листопада уже не буде, і назвала дату, від якої температура повітря опускатиметься до мінусів.

Також синоптик Наталія Діденко назвала дату різкого похолодання. До мінусових температур повітря залишилося недовго. Насувається різке зниження температури.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти