Налетить шторм і випаде сніг: в Україну вривається зимова погода

17 листопада 2023, 12:39
У вихідні температура повітря стане морозною, у більшій частині областей випаде сніг і буде ожеледиця.

Погода, зима, снег, мороз
Погода в Україні на вихідні буде зі снігом і морозом/ unsplash.com

Погода в Україні у вихідні, 18 і 19 листопада, стане уже по-справжньому зимовою. Температура повітря опуститься в мінуси. З морозом у більшість областей також прийде сніг.

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначає, що таке суттєве похолодання буде пов’язане з тим, що в Україну з північного сходу Європи почне надходити холодне морозне повітря і одночасно активізується циклонічна діяльність над Чорним морем.

відео дня

Синоптик зазначає, що у більшості областей буде нестійкий характер погоди.

"Найбільш інтенсивні опади пройдуть у південній і південно-східній частині України. У західних, центральних, східних областях випаде перший сніг. На півдні посилиться вітер місцями понад 20 м/с, на акваторії Чорного та Азовського морів очікується шторм. Прохолодна, але суха погода передбачається у північній половині країни", – розповів Ігор Кібальчич.

Погода в Україні 18 листопада

У суботу, 18 листопада, на західні області України чекає нестійка та волога погода. Упродовж доби будуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, подекуди з дощем. У Карпатах буде йти сильний сніг. Варто бути готовими до того, що місцями буде налипання мокрого снігу і туман, а на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...-3 градуси, вдень 0...+5. У Карпатах протягом доби -5…0 градусів.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1...-4, вдень +4...-1 градус.

У центральних областях нашої країни мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +4...-1 градус, вдень +2...+7.

У північних областях нашої держави і в Криму очікується нестійка погода, там будуть йди дощі. В Одеській області та на півдні Криму сильні опади. Вітер східний, 9-14 м/с, пориви, 18-23 м/с. В Азовському морі та у північно-західній частині Чорного моря шторм. Температура повітря вночі +3...+8, вдень +8...+13 градусів.

На сході нашої країни буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3...-2 градуси, вдень +1...+6.

Погода в Украине 18 ноября
Погода в Україні 18 листопада/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 19 листопада

У неділю, 19 листопада, у західних областях мінлива хмарність, без опадів. Лише у другій половині дня у Карпатах і на Закарпатті очікується дощ із мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 градус, вдень +3...-2.

На півночі нашої держави буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 градус, вдень +2...-3.

На півдні України вночі без опадів, вдень сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди буде налипати мокрий сніг. Водіям варто бути обережними, адже на дорогах буде ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5 градусів.

У південних областях та у Криму очікуються складні погодні умови. Пройдуть сильні дощі, на Одещині місцями з мокрим снігом. Вітер північно-східний, 9-14 м/с, пориви 17-22 м/с. В Азовському морі та на північному заході Чорного моря утримається шторм. Температура повітря +4...-1 градус, вдень +2...+7. У Криму протягом доби +7…+12 градусів.

У східних областях вночі без опадів. Вдень дощ, який переходитиме у сніг. На Донеччині значні опади. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +3...-2 градуси, вдень 0...+5.

Погода в Украине 19 ноября
Погода в Україні 19 листопада/ Укргідрометцентр

Погода в Україні

Раніше синоптик Ігор Кібальчич розповів, що в Україну різко увірветься похолодання – налетить сніг і прийдуть морози. Синоптик розповів про погоду на тиждень і зазначив, що ще кілька днів будуть відносно нехолодними, а потім погода в Україні різко зміниться. У низці областей замість дощу вже буде йти мокрий сніг.

Також раніше повідомлялося, що в Україну йде погіршення погоди – вдарить мороз -5 градусів. Синоптик розповіла, що потепління до кінця листопада уже не буде, і назвала дату, від якої температура повітря опускатиметься до мінусів.

Також синоптик Наталія Діденко назвала дату різкого похолодання. До мінусових температур повітря залишилося недовго. Насувається різке зниження температури.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти