StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вітовська пояснила, чому українські актори за мізерні гроші знімалися у росіян

30 вересня 2023, 09:02
Як каже Ірма Вітовська, українські актори знімалися в російських фільмах і серіалах за мізерні гроші чисто з фінансових причин.
Вітовська, російське кіно
Як каже Вітовська, українські артисти були додатком до росіян / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Популярна українська актриса Ірма Вітовська - одна з тих небагатьох вітчизняних артистів, які з початку повномасштабної агресії РФ відмовлялася зніматися в серіалах, кінофільмах, кліпів, що мали російське фінансування. Як актриса розповіла в інтерв'ю "Обозрєватєль". вона шкодує, що в той час "з гри вийшло не так багато акторів, як хотілося б".

"Наші актори працювали в контенті, який знімався на російські гроші і транслювався і на Росію, і на Україну. Робилося тут - бо дешевше. Звичайно, українські артисти були додатком, потрапляли на якісь невеликі ролі. Цього контенту було багато. Ще одна історія - копродукція. У цьому випадку велика частина коштів йшла з Росії, якась з українських продакшенів - якийсь бізнес, який працював на загальну ідентичність. Про це дуже добре розповідається в документальному циклі "остання війна" Мирослави Барчук, який раджу дуже всім подивитися. У серії "Яка різниця" – саме про це йдеться", – каже Вітовська.

На думку Вітовської, такі тези всього лише "легковажність або якісь зашморги".

відео дня

"Наприклад, людина не може зайнятися нічим іншим, крім акторської роботи. Я мало вірю, що хтось йшов у те кіно через творчі мотивації. Те, що стосується телевізійного ринку, до творчості можна віднести з натяжкою. Це розважальний контент. Добре, що кіномистецтво не грало в цю гру, і після 2014 року і у нас з'явилася кіноіндустрія, але вона не могла задовольнити всіх акторів – не було стільки фільмів. Однак вже народилися нові кінозірки. Вони ще не зовсім зайшли на це поле через коронавірус, війну, але ми вже бачимо наше кіно. Це початок гарної сторінки", - каже артистка.

Нагадаємо, раніше Ірма Вітовська спрогнозувала розпад Російської Федерації, яку вважає "країною в гостях у казки" - через велику кількість брехні і пропаганди всередині держави.

"Якщо Російська Федерація не знає, що таке Федерація і конфедерація тим більше, нехай вона розпадеться на кілька держав, і все піде реверсом. Московія опиниться в тих рамках, в яких вона і починалася", – заявила актриса.

До того Вітовська згадала інцидент, який повною мірою демонструє двояке ставлення українців до Росії під час війни ‒ під впливом кремлівської пропаганди. Детальніше про інцидент зірка розповіла у Facebook.

У 2015 році, коли бійці ЗСУ вже рік хоробро билися з російськими окупантами, в Карпатах зірка зустріла таксиста. В авто вона почула російські композиції, через що задала водієві питання: "Навіщо ви це слухаєте?". Чоловік щиро не розумів, чому він повинен припинити спонсорувати країну-агресора. Він кинувся звинувачувати артистку, захищаючи своє право слухати співаків, які зараз підтримують геноцид його народу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти