StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Помер засновник легендарного українського рок-гурту

21 лютого 2023, 09:10
Один із засновників легендарного українського рок-гурту "Мертвий півень" Любомир Футорський помер на 51-му році життя.
Свічка, Футорський
Любомир Футорський помер на 51-му році життя / ua.depositphotos.com

Помер один із засновників відомої легендарної української рок-групи "Мертвий півень" Любомир Футорський. Про його смерть повідомила гендиректор "Музею історії міста" Києва Діана Попова в Facebook.

"Перестало битися серце Любомира Футорського. Твій голос у цьому "Поцілунку"(пісня "Мертвого півня" - Главред) назавжди залишиться з нами. Спочивай у Бозі, братику. Вдалого тобі переходу", - йдеться в тексті.

Пізніше гітарист і співак, фронтмен групи "Плач Єремії" Тарас Чубай написав на своїй сторінці в Facebook, що Футорський, на його думку, був автором кращих композицій "Мертвого півня".

відео дня

"Світла Пам'ять і Царство Небесне. Шок і печаль", − написав він.

Причина смерті 50-річного Футорського поки не розголошується.

Любомир Футорський народився 16 листопада 1972 року у Львові. Він навчався на фізичному факультеті, де і утворився колектив. Пізніше вони брали участь у фестивалях "Вивих" у Львові та "Червона Рута" у Запоріжжі.

Футорський незабаром вийшов з його складу колективу і заснував сольний проект "Місто Мемфіс". Але, незважаючи на це, він продовжував час від часу брати участь в записах і концертах групи.

У 2011 році "Мертвий півень" припинив своє існування.

Нагадаємо, позаминулого року на 50-му році життя в Харкові помер Львівський музикант і співзасновник групи "Мертвий півень "Михайло "Місько" Барбара.

Після розпаду групи він працював у харківському театрі "Арабески".

До того повідомлялося,що актор Борис Плотніков помер у лікарні після зараження коронавірусом. 71-річний артист, який прославився в ролі доктора Борменталя у фільмі Собаче серце (екранізації однойменної повісті Михайла Булгакова) в останні роки викладав у провідному російському кінотеатральному вузі - ГІТІСі.

Інші новини про смерть артистів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти