StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Львівська опера "скасувала" українську співачку, яка виступала з росіянами

11 лютого 2024, 21:09
399
Валентина Плужнікова вже прокоментувала цей інцидент, і назвала таке рішення театру "поливанням брудом".
Валентина Плужникова
Валентина Плужнікова відповіла на скасування участі в постановці Львівської опери / колаж: Главред, фото: facebook.com/valentina.pluzhnikova.3

Львівська національна опера 17 лютого покаже виставу "Кармен" Жоржа Бізе. Однією з артисток, які виконують головну роль Кармен, була прийнята молода оперна виконавиця Валентина Плужнікова. Однак нещодавно в соціальних мережах театру з'явилося повідомлення, що адміністрація прийняла рішення відмовитися від співпраці з нею. Причина - колишні виступи Плужнікової під час навчання за кордоном на одній сцені з артистами з країни-окупанта.

Адміністрація Львівської опери також у своєму повідомленні закликала українських артистів відмовлятися від виступів, у яких беруть участь російські артисти, адже це може нашкодити нашій країні.

"Львівська національна опера, на жаль, не володіла повною інформацією про творчу біографію Валентини Плужнікової під час переговорів щодо її участі в опері "Кармен" Жоржа Бізе. Нам стало відомо про її участь у виставах разом із російськими артистами під час навчання в академії Ла Скала. Командою Львівської національної опери оперативно ухвалено рішення про скасування участі Валентини Плужнікової в опері "Кармен" 17 лютого", - свідчила заява. Рішення театру про припинення співпраці з Плужніковою викликало шквал обурення в Мережі, багато хто вважав його недоречним і висловив своє невдоволення в коментарях. Пізніше заява адміністрації Львівської опери зникла із соціальних мереж.

відео дня

Проте роботу Валентині Плужніковій не повернули. Не підлягає відновленню й уражена гордість співачки, яка постраждала від підозр у співпраці з ворогом. Їх артистка вважає наклепом. Свою думку вона висловила у Facebook.

Плужнікова розповіла, який саме епізод її кар'єри видався Львівському оперному театру підозрілим, і наголосила, що це жодним чином не відображало її особистих переконань і прагнень. Перед собою, як артисткою, вона поставила за мету талантом і наполегливою працею прославляти Україну та її оперну школу, а аж ніяк не навпаки.

"Весь свій творчий шлях я навчалась та здобувала міжнародну оперну освіту для того щоб здобути визнання на своїй батьківщині в Україні, та все життя мала місію представляти свою державу за кордоном на найкращих оперних сценах світу. Я ніколи в житті не була у росії, я україномовна, я не співала за кордоном російські опери, я не виконую російську музику, моя позиція чітка і я її відкрито висловлювала завжди, і висловила її в другий день повномасштабного вторгнення, коли, всупереч правилам та заборонам, вийшла на сцену театру Ла Скала, загорнута в український прапор. За законами цього театру заборонено виходити на його сцену з будь якими прапорами.

Виступи, в яких мене звинувачують, були в рамках навчання в молодіжній програмі де я була студенткою, я не мала контракту на ці виступи як незалежний артист. Фотографія, яку поширюють, де я обіймаюсь з іншими артистами, була зроблена на сцені в рамках виконання мною ролі Данжевіль в Опері Адріана Лекуврер на Зальцбурзькому фестивалі. Це була напівконцертна постановка. І фотографія була зроблена в момент виступу, де я діяла в рамках виконуваної мною ролі, а не за кулісами та в житті .

Я буду відстоювати своє імʼя та нікому не дозволю паплюжити мою репутацію. Україна має пишатися мною, тому що у всіх театрах, усіх молодіжних програмах, на всіх фестивалях і конкурсах я представляю українську оперну школу та українську талановиту молодь", - твердо заявляє Валентина Плужнікова.

Раніше ексдружина Володимира Остапчука, нотаріус і блогерка Христина Горняк, приголомшила фанатів знімками з особистого архіву, і повідала про те, чим заробляла в 18 років.

Також українська акторка і ведуча Олена Кравець розповіла, чи повернеться взагалі у "Вечірній квартал". Крім того, вона розкрила причину, через яку вона покинула популярний гумористичний проєкт.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти