StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Злякався ядерного удару: співзасновник Pink Floyd звернувся до Путіна

27 вересня 2022, 11:06
Музикант філософствує після того, як в Європі стали скасовувати його концерти.
Роджер Уотерс
Роджер Уотерс / Instagram Роджер Уотерс

Співзасновник легендарної групи Pink Floyd Роджер Уотерс звернувся з відкритим листом до президента терористичної держави Росії Володимира Путіна, в якому закликав його взяти на себе зобов'язання з припинення вогню і дипломатичного врегулювання, щоб "покласти край російсько-українській війні", пише NME.

У заяві, поширеній в Facebook, Вотерс зазначив, що протягом декількох місяців, що минули після вторгнення Росії в Україну в лютому, він "намагався використовувати [свій] невеликий вплив для заохочення припинення вогню і дипломатичного врегулювання, що відповідає потребам безпеки як України, так і Російської Федерації".

Звертаючись безпосередньо до Путіна, Вотерс запитав: "Хотіли б ви, щоб ця війна закінчилася? Якби ви відповіли і сказали: "Так, будь ласка". Це відразу б полегшило завдання. Якби ви виступили і сказали: "Російська Федерація не має подальших територіальних інтересів, крім безпеки російськомовного населення Криму, Донецька і Луганська. Це теж допомогло б".

відео дня

Далі Вотерс висловив думку, що Путін і його сили "хочуть захопити всю Європу, починаючи з Польщі та інших країн Балтії". Якщо це так, він продовжував: "Ми всі могли б перестати грати у відчайдушно небезпечну "ядерну курку", яка, здається, настільки зручна для яструбів з обох боків Атлантики. Ага, просто підірвіть один одного і світ вщент".

Артист закликав Путіна публічно запевнити, що Росія не зацікавлена в захопленні Європи, оскільки у нього "є діти і онуки, як і у більшості братів і сестер у всьому світі, і нікому це не сподобається".

Він продовжив: "Якщо я правильно прочитав ваші попередні виступи, ви хотіли б домовитися про стан нейтралітету для суверенної сусідньої України? Це правильно? Якщо припустити, що такий мир може бути укладений шляхом переговорів, він повинен включати абсолютно зобов'язуючу угоду про те, щоб більше нікуди не вторгатися".

Нагадаємо, раніше заплановані концерти в Польщі співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса були скасовані через позицію музиканта з приводу війни на Україні.

Промоутер концерту Live Nation Poland підтвердив скасування, але не назвав причин, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Всьому виною відкритий лист, який Уотерс написав першій леді України Олені Зеленській.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти