StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У Польщі заборонили виступи Pink Floyd за проросійські висловлювання

26 вересня 2022, 15:13оновлено 26 вересня 2022, 15:55
Артист зробив ряд заяв на підтримку Росії і тепер не зможе виступити з концертом у Польщі.
Роджер Уотерс
Роджер Уотерс / Instagram Роджер Уотерс

Заплановані концерти в Польщі співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса були скасовані через позицію музиканта з приводу війни на Україні.

Промоутер концерту Live Nation Poland підтвердив скасування, але не назвав причин, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Всьому виною відкритий лист, який Уотерс написав першій леді України Олені Зеленській.

відео дня

У ньому, за його словами, "крайні націоналісти" в Україні "наставили вашу країну на шлях цієї катастрофічної війни".

Він звинуватив її чоловіка, президента України Володимира Зеленського, у невиконанні своїх передвиборних обіцянок встановити мир на Донбасі і не згадав про відповідальність Росії за війну.

У відповідь Зеленська написала в Твіттері, що це Росія вторглася в Україну і тепер руйнує її міста і вбиває мирних жителів. "Роджер Уотерс, Вам слід попросити миру у президента іншої країни", - написала вона.

Відкритий лист Вотера спонукав Лукаша Вантуха, члена міської ради Кракова, закликати людей бойкотувати концерти.

Депутати міської ради підготували резолюцію про оголошення Вотерса персоною нон грата, яка повинна бути винесена на голосування на засіданні 28 вересня.

"Беручи до уваги злочинний напад Росії на Україну, а також зростаюче число військових злочинів, скоєних російськими військовослужбовцями, які стають надбанням гласності, радники висловлюють обурення тезами і заявами Роджера Вотерса у зв'язку з вторгненням Росії в Україну", — йдеться в постанові.

Уотерс, який в даний час перебуває на екскурсії по США, відповів в іншому повідомленні на Facebook. Зокрема, він написав:" Гей, Лукаш Вантуч, залиш їх дітей у спокої", посилаючись на текст пісні групи Pink Floyd"Another Brick in The Wall".

Він спростував більш раннє повідомлення ЗМІ про те, що артисти самі скасували концерти, і звинуватив Вантуча в "драконівській цензурі".

Нагадаємо, раніше легендарний музикант, засновник і автор більшості хітів психоделік-рок-гурту Pink Floyd Роджер Вотерс (відомий своєю підтримкою кривавої російської політики) написав у відкрите письмопро першу леді України Олени Зеленської.

У ньому він закликав українську сторону відмовитися від поставок зброї з Вашингтона, оскільки, на думку музиканта, саме з цієї причини в нашій країні триває війна – мовляв, мовляв "Захід підкидає паливо у вогонь". Але і на цьому музикант-путініст не зупинився і для припинення боїв порадив "визнати автономію" так званих "Л/ДНР".

Нагадаємо, раніше легендарна пісня "Ой, у лузі червона калина"стала одним із символів опору України російській агресії після того, як Андрій Хливнюк її заспівав під час патрулювання Софіївської площі в Києві у складі тероборони.

Незабаром легендарна рок-група Pink Floyd і її лідер Девід Гілмор використовували запис голосу Хливнюка з цією піснею і записав трек "Hey Hey Rise Up", який швидко зібрав мільйони переглядів на платформі YouTube.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти