Помер відомий британський режисер, творець фільму Pink Floyd

31 липня 2020, 19:34
Відомий режисер помер після тривалої хвороби.
Помер відомий британский кінорежиссер
Помер відомий британский кінорежиссер

У віці 76 років після тривалої хвороби помер відомий британський режисер і сценарист Алан Паркер.

Про це з посиланням на Британський кіноінститут повідомляє в п'ятницю, 31 липня, Variety.

Паркер був двічі номінований на "Оскар" в категорії "Кращий режисер": в 1978 році за фільм "Опівнічний експрес", а в 1988-му - за "Міссісіпі у вогні". Він також зняв такі фільми, як "Багсі Мелоун", "Слава", "Птаха", "Серце Ангела", "Евіта" і "Зобов'язання".

відео дня

Алан Паркер співпрацював з групою Pink Floyd і зняв для неї фільм "Стіна", заснований на альбомі The Wall. П'ять картин британця брали участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю.

Біографія

Алан Паркер народився в Лондоні. З рекламного бюро прийшов на телебачення, де також займався рекламою. Зняв кілька короткометражок. Перший повнометражний фільм "Багсі Мелоун" (Bugsy Malone, 1976), стилізація під гангстерський фільм з акторами-дітьми був з цікавістю зустрінутий в Канні.

Наступна картина "Опівнічний експрес" (Midnight Express, 1978) про страждання молодого американського випадкового наркокур'єра в турецькій в'язниці своїм напівскандальним успіхом висунула молодого режисера в перші ряди англо-американської режисури.

Надалі Паркер проявив себе перш за все як професіонал, знімаючи фільми в найрізноманітніших жанрах - від мюзиклу про студентів Нью-Йоркської вищої школи мистецтв, такі як "Слава" (Fame, 1980) до сімейної драми ("Іди на обман", 1982) . "Пінк Флойд - Стіна" (Pink Floyd - the Wall, 1982) - оригінальний, візуально вирішений в дусі телереклами фільм-відеокліп за альбомом рок-групи "Пінк Флойд". "Птаха" (Birdy, 1985, Великий спеціальний приз журі МКФ в Канні) філософська драма про ветерана в'єтнамської війни, який у результаті посттравматичного шоку уявив себе птахом. У 2002 році був нагороджений Орденом Британської імперії.

Голова Британської режисерської гільдії та засновник британського Комітету у справах кіно.

Шанував талант Андрія Тарковського, тому у своїй картині "Серце ангела" (1987) обіграв знамениту сцену з "Дзеркала", в якій зі стелі йшов дощ - у нього зі стелі тече кров.

Фільмографія:

1976 - Багсі Мелоун / Bugsy Malone

1978 - Опівнічний експрес / Midnight Express

1980 - Слава / Fame1982 - Пристрель Місяць / Shoot the Moo

1982 - Стіна / Pink Floyd - The Wall1984 - Птаха / Birdy

1987 - Серце ангела / Angel Heart

1988 - Міссісіпі в вогні / Mississippi Burning

1990 - Подивися на рай / Come See the Paradise

1991 - Група "Коммітментс" / The Commitments

1994 - Дорога на Велвілл / The Road to WellvilleРік випуску

1996 - Евіта / Evita

1999 - Прах Анджели / Angela's Ashes

2003 - Життя Девіда Гейла / The Life of David Gale

Як раніше писав Главред, російський репер українського походження Енді Картрайт помер імовірно від передозування наркотиками 25 липня вдома на Невському, 134 в Сант-Петербурзі, але його дружина приховувала смерть, листувалася з шанувальниками, а потім порубала його тіло і сховала по мішках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти