StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Євробачення-2023 пройде не в Україні

17 червня 2022, 13:54
Україна не зможе забезпечити достатню безпеку через вторгнення Росії.
Євробачення Україна
Євробачення-2022 виграла українська група Kalush Orchestra/ eurovision.tv

Європейський мовний союз постановив, що пісенний конкурс "Євробачення" в 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великобританії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Як повідомляє EBU, відомо, що переможець конкурсу пісні "Євробачення" приймає конкурс наступного року у себе в країні, за умови дотримання певних критеріїв, включаючи забезпечення життєздатності проведення заходу та безпеку всіх зацікавлених сторін, включаючи громадськість.

Враховуючи триваючу війну після російського вторгнення в країну-переможницю цього року Україну, EBU знайшов час, щоб провести повну оцінку і техніко-економічне обґрунтування як з Україною, так і зі сторонніми фахівцями, в тому числі з питань безпеки.

відео дня

Конкурс пісні "Євробачення" - одне з найскладніших телевізійних шоу в світі, над яким працюють тисячі людей і які відвідують його, а на підготовку потрібно 12 місяців.

"Після об'єктивного аналізу референс-групи, керівна рада Євробачення, з глибоким жалем дійшла висновку, що, враховуючи нинішні обставини, гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення, організації та виробництва конкурсу пісні "Євробачення" відповідно до Правил Євробачення, не можуть бути виконані", - сказано на офіційному сайті.

читайте такожРоббі Вільямс планує виступити в Україні на"Євробаченні-2023"

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з Великобританією, яка посіла друге місце в цьому році, про можливе проведення конкурсу пісні Євробачення 2023 року у Великобританії.

"Ми зробимо все, щоб перемога України відбилася на виставках наступного року. Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями", - повідомляє EBU.

Нагадаємо, раніше заступник керівника офісу Президента України Кирило Тимошенко передавати у своєму Telegram, головне питання Для нас і Європейського мовного союзу - безпека. "Міністерство оборони і Міністерство внутрішніх справ України з самого початку інтегровані в роботу над підготовкою до Євробачення 2023", - зазначив Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти