Євро-2020, 1/4 фіналу: розклад, дати та час початку матчів

2 липня 2021, 13:32оновлено 2 липня 2021, 15:28
177
Вже сьогодні збірна Італія битиметься з Бельгією, а сенсаційна Швейцарія спробує зупинити "Червону Фурію".
Євро-2020
На Євро-2020 стартують матчі чвертьфіналу / УНІАН

Сьогодні, 2 липня, стартують перші матчі чвертьфіналу чемпіонату Європи-2020, і, звичайно, основна увага буде прикута до протистояння підопічних Андрія Шевченка проти збірної Англії, які на цьому чемпіонаті не пропустила поки жодного м'яча

У ролі гарячої закуски виступлять перші два матчі другого раунду плей-офф. Між собою зустрінуться Швейцарія та Іспанія, які зіграли внічию 3:3 в основний час на минулій стадії. Також силами поміряються Бельгія та Італія.

Швейцарія – Іспанія

Поєдинок збірних, для яких вихід до півфіналу чемпіонату Європи-2020 стане великим успіхом, але з різних причин. У випадку зі Швейцарією, підопічні Володимира Петковича ще ніколи не забиралася так далеко на великих турнірах. Іспанія, своєю чергою, переживає зміну поколінь, а це завжди супроводжується проблемами на полі.

На попередній стадії плей-офф обидві збірні в красивому трилері грали додатковий час: Іспанія з боями здолала Хорватію (5:3), аА Швейцарія дотягнула до серії пенальті і там на характері вибила Францію (3:3, по пен 5: 4). Поки це головна сенсація всього турніру.

Чи вистачить у Швейцарії сил на ще один подвиг – дізнаємося вже сьогодні, 2 липня, на Футбол 1 і Футбол 2. Початок гри Швейцарія – Іспанія о 19:00.

Мората
Альваро Мората / УНІАН

Італія – Бельгія

Пара Італія – Бельгія – єдина очікувана в 1/4 фіналу Євро. Лише ця зустріч логічно бачилася ще до початку турніру. На стадії 1/8 бельгійці в складному поєдинку обіграли Португалію, а італійці в не менш важкій грі дотиснули Австрію.

"Червоні дияволи" підходять до свого поєдинку з серйозними втратами. З різних причин не зможуть допомогти команді Тімоті Кастань, Симон Міньоле і Насер Шадлі. Під питанням участь Едена Азара і капітана збірної Кевіна де Брюйне.

читайте також"Гордий бути частиною команди": герой збірної України Довбик привітав усіх з перемогою

Відзначимо, що збірні Бельгії та Італії між собою зустрічалися 22 рази. На рахунку збірної Бельгії чотири перемоги, чотири нічиї і чотирнадцять поразок. Востаннє команди зустрічалися на Євро-2020. Тоді матч завершився з рахунком 0:2 на користь італійців.

Матч Італія – Бельгія розпочнеться о 22 00 за Києвом, а переможець зіграє з переможцем пари Швейцарія – Іспанія.

Чехія – Данія

Пам'ятайте, як данці перемогли Росію і схопилися на останню підніжку поїзда під назвою "плей-офф"? Тепер команда Каспера Хьюлманна – реальний претендент на півфінал, тому що суперник по 1/4 цілком проходимо. Втім, тут не все так просто, як здається. На шляху до чвертьфіналу збірна Чехії створила сенсацію чемпіонату Європи-2020 – викинула з турніру одних з фаворитів, нідерландців.

Також окрему увагу потрібно звернути на нападника Чехії Патріка Шика. Форвард йде на другому місці в гонитві найкращих бомбардирів чемпіонату Європи. В його активі 4 голи, один з яких напевно стане голом всього турніру. Шик вже в наступній грі може вийти на перше місце, посунувши з вершини Кріштіану Роналду, який свої виступи на євро вже завершив.

Матч Чехія – Данія відбудеться цієї суботи, 3 липня, в Баку на стадіоні "Олімпійський". Початок зустрічі о 19:00. Переможець зустрічі у півфіналі зіграє проти переможця поєдинку Україна – Англія.

Євро-2020, 1/4 фіналу: розклад, дати та час початку матчів

Україна – Англія: головне

  • Поєдинок Україна – Англія відбудеться 3 липня на Стадіо Олімпіко в Римі. Початок о 22: 00.
  • 9 років тому ці команди вже зіграли між собою на Євро. У завершальному матчі групового етапу Євро-2012 українці програли Англії і вибули з турніру. Долю тієї скандальної гри вирішила жахлива помилка нинішнього боса російських суддів Віктора Кашшаї.
  • Поєдинок між українцями та англійцями обслуговуватиме німець Фелікс Брих, який же працював на матчі збірної України на Євро-2020. При його суддівстві наша команда поступилася Нідерландам (2:3).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти