Колишнього тренера "Динамо" побили фанати в іншій країні - ЗМІ

3 квітня 2024, 23:06
149
Як пишуть польські ЗМІ, Олександр Хацкевич нібито постраждав унаслідок нападу фанатів під час тренування на базі клубу "Заглембе".
Хацкевич, Динамо
Олександр Хацкевич категорично спростовує факт побиття фанатами "Заглембе" / колаж Главред, фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Головний тренер "Заглембе" з міста Сосновець (Польща), білоруський фахівець (і колишній наставник "Динамо" Київ) Олександр Хацкевич нібито постраждав унаслідок нападу фанатів під час тренування на базі клубу. Про це повідомляє польське видання Meczyki з посиланням на власні джерела.

Нібито в середу, 3 квітня, група ультрас клубу увірвалася на тренування "Заглембе". Повідомляється, що конфлікт не був вичерпаний простою "виховною розмовою" з командою, яка посідає останнє, 18-те, місце в турнірній таблиці другого польського дивізіону. Журналісти пишуть, що Хацкевич нібито отримав від хуліганів удар по обличчю і кілька ударів ногами.

Співрозмовники в клубі на умовах анонімності підтвердили виданню, що білоруський тренер зазнав нападу.

відео дня

Інциденту передувала чергова поразка "Заглембе" під керівництвом Хацкевича. Причому нібито перед цим матчем проти клубу "Катовіце" Хацкевич залишив своїх гравців у роздягальні і доручив їм самостійно вибрати тактику на матч. У підсумку команда білоруського тренера програла 0:4.

У керівництві "Заглембе заявили, що інцидентом уже займаються правоохоронні органи.

"Сьогодні вранці на тренуванні першої команди Заглембе з'явилася група чоловіків, яка перервала заняття, після чого відбулася розмова з тренерським штабом і футболістами. З огляду на поведінку чоловіків, які були закриті масками, клуб повідомив про цей факт поліцію, яка на місце направила патруль. Наразі проводяться дії, які мають на меті з'ясувати обставини події", - сказали вони.

Сам Хацкевич у коментарі українському порталу NV закликав фанатів щодо нього не хвилюватися, заявивши, що він "працездатний і в гарному настрої".

Тренер розповів, що на базу проникли 30-40 осіб у масках і "була спроба фізичного насильства" щодо нього і футболістів.

"Але, хто знає - я виріс на вулиці, тому тримаю удар і можу дати відповідь. Будуть багато подібного писати [ніби били ногами по голові - Главред]. Але я кажу, що можу за себе постояти і заблокувати удар. Усе нормально. Спроби були, так. Але в мене така практика вже була", - підсумував Хацкевич.

Хто такий Олександр Хацкевич?

Олександр Миколайович Хацкевич (бєл. Аляксандр Мікалаявіч Хацкевич; 19 жовтня 1973, Мінськ) - український і білоруський атлет білоруського походження, колишній білоруський футболіст, грав на позиції півзахисника. Колишній футболіст і тренер київського "Динамо", повідомляє "Вікіпедія".

Нагадаємо, Олександр Хацкевич як футболіст найбільше відомий виступами за київське "Динамо". У Києві білорус грав із 1996-го до 2004 року - завоював при цьому сім чемпіонських титулів і став чотириразовим володарем Кубка України.

Кар'єру тренера Хацкевич почав у 2007 році з мінського "Динамо". Пізніше працював зі збірними Білорусі, "Вітебськом", був асистентом головного тренера у збірній України та київському "Динамо", також працював із "Динамо-2". Як головний тренер очолював "Динамо" з червня 2017 року по серпень 2019-го. Із київським клубом білорус завоював два Суперкубки України.

Також Хацкевич у 2019-2020 роках тренував "Ротор" із Волгограда, який виступав у другому дивізіоні чемпіонату країни-агресора РФ.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти