StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Існує дієве застосування: чому хитрі дачники ніколи не викидають кавову гущу

27 травня 2024, 14:13
625
Помідори - важкі рослини, тобто їм потрібно більше поживних речовин, щоб розвиватися, однак процес можна пришвидшити підгодовуючи їх правильними добривами.
Існує дієве застосування: чому хитрі дачники ніколи не викидають кавову гущу
Добриво із кавової гущі - як підживити рослини кавою / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Підживлення томатів протягом усього вегетаційного періоду має вирішальне значення, оскільки при недостатньому харчуванні у томатів може пожовтіти листя, сповільнитися ріст, а плоди можуть бути меншими або нижчої якості.

Для вирощування томатів їм потрібні добрива, багаті на азот, фосфор і калій. Ви можете легко створити економічно ефективну домашню підгодівлю з харчових відходів, яка дасть такі ж результати, як і покупне добриво. Підгодовуючи помідори банановою шкіркою, ви отримаєте додатковий калій та фосфор. Однак кавова гуща також є ключем до отримання більших і рясніших рослин томатів.

Джим Компетті, експерт з садівництва та співзасновник I Grow Tomatoes, виявив, що один з найкращих способів забезпечити процвітання ваших томатів - це підгодовувати їх використаною кавовою гущею. Вона не тільки багата на азот, але й містить інші необхідні поживні речовини, які знадобляться вашим культурам, повідомляє Express.

відео дня

"Чи знали ви, що одним з найкращих способів природного удобрення ваших томатів є використання відпрацьованої кавової гущі? Її можна використовувати не лише для підживлення рослин під час посадки, але й протягом усього вегетаційного періоду!", - зазначив він.

Експерт додає, що кавова гуща насичена життєво важливими поживними речовинами, які необхідні рослинам томатів для того, щоб рости здоровими та продуктивними. Рослини томатів потребують достатньої кількості азоту, калію та фосфору, які, звичайно, є ключовими поживними речовинами, що містяться в комерційних добривах. Але вони також містяться в кавовій гущі.

Щоб ефективно підгодовувати помідори залишками кави, подумайте про те, щоб перетворити їх на рідке добриво, зберігаючи залишки кави після заварювання.

"Після того, як ви зварите перший горщик кави, все, що залишиться, - це слабка гуща. Якщо ви просто пропустите через кавоварку додаткову каструлю з водою, то отримаєте ідеальний, універсальний чай для підживлення. Після охолодження ви можете використовувати цей чай для поливу рослин томатів, щоб забезпечити їм швидкий приплив поживних речовин. Ви навіть можете зробити те саме з будь-якою залишками звичайної кави. Просто розведіть її в рівних частинах з водою, і ваш чай готовий для підживлення рослин", - радить він.

Існує також альтернатива - наносити залишки кави безпосередньо навколо основи рослини томатів перед поливом, щоб наситити її великою кількістю азоту.

"Кожні три-чотири тижні розсипайте кілька столових ложок навколо основи кожної рослини томатів. Це допоможе забезпечити рослинам невеликий і постійний потік поживних речовин кожного разу, коли йде дощ або ви поливаєте".

За його словами, мало того, що залишки кухонних відходів допоможуть підживити ваші помідори, щоб виростити більші плоди, кавова гуща також є природним способом утримати слимаків і равликів подалі від вашого саду, тож ви можете заощадити гроші і відлякати шкідників за допомогою цього простого садівничого трюку.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти