"Україна - заручниця": Кулеба розповів про жорстку гру Орбана з ЄС

29 листопада 2022, 17:08
У МЗС України заявили, що в українського народу немає ніяких ворожих настроїв щодо угорців.
орбан
Орбан використовує Україну для гри з Європою / REUTERS

Прем'єрміністр Угорщини Віктор Орбан використовує Україну для власних цілей. Він веде гру з Євросоюзом, в якій Україна виявилася "заручницею". Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Politico.

"Прем'єрміністр Угорщини Віктор Орбан грає у власну гру з Європейським Союзом - і іноді використовує Україну як заручницю цих відносин", - сказав Кулеба.

Міністр також заявив, що в українців немає ніякої ворожості до угорців і єдине чого хоче наш народ - виграти жорстоку війну, яку розв'язала Росія.

"Ми були друзями, ми є друзями і будемо друзями. Але нам потрібно виграти цю війну, і Україна виграє в інтересах Угорщини", - додав Кулеба.

Скандал з Віктором Орбаном

21 листопада в Інтернеті з'явилася фотографія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в шарфі з картою "великої Угорщини", на якій позначені території, що належать Україні та Румунії – Закарпаття та Трансільванія.

Сам Орбан пізніше намагався виправдатися за свій вчинок

"Футбол - це не політика. Не будемо бачити в ньому того, чого немає. Збірна Угорщини - команда кожного угорця, де б він не жив", - написав він у себе в Facebook.

У МЗС України після скандального інциденту з Орбаном викликали на розмову угорського посла. Також в Києві заявили, що Будапешт повинен принести вибачення і підкреслити відсутність посягань на територіальну цілісність української держави.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти