Загроза зимової великої війни Росії та України: експерт попередив Київ про небезпеку в січні

30 листопада 2021, 05:28
Москва та Київ наразі не можуть врегулювати військовий конфлікт політичним шляхом, сказав Павло Фельгенгауер.

війська РФ
Імовірність наступу Росії на Україну досить висока - експерт / Reuters

Військова операція Росії проти України може відбутися в середині січня або на початку лютого. Наразі сторони не можуть домовитися про врегулювання збройної конфронтації мирним шляхом. Якщо не буде ескалації взимку, то з'явиться загроза небезпеки влітку. Про це заявив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що цього року посилення російсько-українського збройного конфлікту бути не повинно. Однак є висока імовірність загострення ситуації в середині січня. Сторони не можуть домовитися про вирішення конфронтації мирним шляхом.

"Ескалація можлива, хороша новина, що її не буде в цьому році. Але це була хороша новина у вересні, коли стало зрозуміло, що цього року війни не буде. А що буде в середині січня, незрозуміло, там ймовірність зимової кампанії є, і вона досить висока, хоча і не 100%. Треба розуміти, що наразі немає перспектив політичного вирішення питання. Імовірність війни наростатиме", - зазначив експерт.

Також він додав, що найбільш високий рівень небезпеки може статися з середини січня або на початку лютого. Якщо посилення конфлікту Росії і України не трапиться взимку, то буде загроза небезпеки в літній період.

читайте також"Білорусь осторонь не залишиться": Лукашенко пригрозив разом з Росією піти війною проти України"Зимова кампанія, коли замерзне бруд і можна буде обходити по флангах українські збройні сили, — це десь друга половина січня, початок лютого. Це як у 2015 році, коли в другій половині січня почався спочатку Донецький аеропорт, потім Дебальцеве, і в лютому закінчилося. Якщо навіть нічого не трапиться в цей зимовий період, почнеться літній період. З кожним місяцем ймовірність конфлікту наростає, це просто факт", - підкреслив Павло Фельгенгауер.

Війна Росії проти України

The Washington Post і Politico раніше оприлюднили матеріали, в яких йшлося про те, що Росія знову сконцентрувала війська біля кордонів України. При цьому вони підкріпили свої аргументи супутниковими знімками маневрів підрозділів.

Північноатлантичний альянс підтвердив скупчення військ РФ біля кордонів України. Причому в блоці безпеки Заходу заявили, що Москва може провести військову операцію проти Києва.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що дії Росії в даній ситуації пов'язані з, мовляв, загрозою НАТО біля кордонів.

Журналісти Reuters поговорили з низкою експертів з Росії і Заходу, після чого прийшли до висновку, згідно з яким Москва навряд чи піде на реалізацію військової операції проти України. Швидше, російська влада намагається окреслити свої "червоні лінії" щодо української держави. При цьому в Кремлі також не знають, як далеко може зайти НАТО в ситуації із захистом Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти