​Скасування переходу на літній час: в Україні назвали умову

23 жовтня 2020, 15:50
В уряді назвали умови, коли Україна перестане переводити годинник.

​Скасування переходу на літній час: в Україні назвали умову
В Україні назвали умови скасування переведення годинників / pixabay.com

Україна готова відмовитися від сезонного переходу на літній час для гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу, але для цього має бути відповідне рішення ЄС.

Як йдеться у повідомленні Мінекономіки, зараз Європейською комісією запропоновано розглянути питання про можливе скасування переведення годинників двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитися, на якому часі залишиться: на літньому або зимовому.​

"Мінекономіки проводить моніторинг ініціатив Європейської Комісії про зміну порядку обчислення часу в ЄС. У разі прийняття на законодавчому рівні в ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства з ЄС, буде запропоновано Кабінету Міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України", — йдеться в повідомленні.​

читайте такожВ Україні запропонували скасувати переведення годинників для боротьби з Росією

Зазначимо, зараз в Україні перехід на зимовий і літній час відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів України № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України".

Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Перехід на зимовий час - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти