Переговори України та Росії: Подоляк заявив, що термінів проведення наступної зустрічі немає

8 квітня 2022, 12:41
Збройні Сили України забезпечують українській владі "максимально комфортні умови для переговорів", заявив радник глави ОП Михайло Подоляк.
Росія, Україна, переговори, війна
Коли відбудеться новий раунд переговорів України та Росії - невідомо / Reuters

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що термінів проведення наступної зустрічі української та російської делегацій немає.

"На жаль, у війни немає конкретних термінів: ми до цього дня досягнемо цього і цього. Так само, як і переговорний процес, основні, фундаментальні положення якого залежать від ситуації на фронтах", - сказав Подоляк в інтерв'ю РБК-Україна.

Він зазначив, що Збройні Сили України забезпечують українській владі "максимально комфортні умови для переговорів".

відео дня

"Головнокомандувач Залужний вартий ста російських генералів, і ЗСУ під його керівництвом забезпечують нам максимально комфортні умови для переговорів. Звичайно, "комфортні" з урахуванням всіх трагедій, що відбуваються. Вони дозволяють нам пропонувати якісь формули, жорстко наполягати на їхній імплементації", - сказав радник глави ОП.

При цьому назвати терміни переговорів "зараз було б неправильно", враховуючи, що інтенсивність бойових дій не зменшується, а, навпаки, наростає.

"Я розумію, що в Україні дуже багато хто любить говорити: через два тижні щось вже закінчиться, через день щось візьмемо тощо. Цю хворобу вже треба якось вилікувати. Шість тижнів важкого протистояння з РФ мали б уже навчити людей якоїсь скромності, відмови від спроб традиційно хайпонути і зібрати додаткові лайки. В Україні забагато героїв, які перебувають у тіні, але дійсно тягнуть нашу країну до перемоги, і забагато фанфаронів, які дозволяють собі давати конкретні дати, коли щось буде відбуватися, де ми виграємо і де програємо. Від цього потрібно позбавлятися", - вважає Подоляк.

Як повідомляв Главред, в цьому ж інтерв'ю радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що переговори делегацій України та Росії про завершення війни йдуть постійно. Після того як стало відомо про звірства російських окупантів у Бучі, є деяка зміна переговорного фону.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція готова стати одним з гарантів безпеки України після закінчення війни з Росією.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти