Загострення на Донбасі пов'язане з санкціями проти кума Путіна - Кравчук

28 лютого 2021, 07:23
Водночас перший президент підкреслив, що вважати загострення на Донбасі прямою помстою Росії за санкції щодо Медведчука не можна.
Леонід Кравчук
Кравчук назвав головну причину загострення ситуації на Донбасі / УНІАН

Загострення ситуації на Донбасі пов'язане з санкціями щодо кума глави Кремля Володимира Путіна - Віктора Медведчука, заявив перший президент України, очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук. За його словами, Україна почала активно діяти.

"Я думаю, це пов'язано саме з тим, що Україна почала активно діяти, що Зеленський наклав санкції на проросійські канали та їх пропаганду, запровадив санкції проти Медведчука. Тобто вони відчули, що Україна перейшла від слів до справи. Плюс, як Європа оцінила дії Росії, ситуація з "Північним потоком-2", виступи Байдена і його команди. Вони зрозуміли, що ситуація не на їхню користь і почали показувати, що вони також мають силу й можуть щось зробити", - сказав Кравчук в інтерв'ю DW.

Водночас перший президент підкреслив, що вважати загострення на Донбасі прямою помстою Росії за санкції щодо Медведчука не можна.

"Я не думаю. Це - не помста. Тому що вони ніколи не припиняли реалізацію ідеї, що Україна повинна бути "під Росією", ніколи. Цю тезу ніхто не відміняв. Тому нам, щоб остаточно відірватися від Росії, потрібно реально стати членом ЄС, реально членом НАТО, реально отримати статус особливого партнера США. І це ми не просимо. Ми знаємо, що апетити Росії не закінчуються на Україні", - зазначив глава української делегації в ТКГ.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • Рада національної безпеки та оборони розглянула питання щодо загострення ситуації на Донбасі, заявив Секретар РНБО Олексій Данилов. За його словами, солдати на лінії розмежування можуть відкривати вогонь на провокації бойовиків.
  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що планом "Б" для країни має стати визнання всіма того факту, що на Сході йде війна. Всі питання мають розглядатися саме через цю призму.
  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук сказав, що найкращим варіантом вирішення конфлікту є силове звільнення окупованих територій Донбасу. Однак Київ не може піти на такий крок через ядерний статус Росії.

Санкції проти Медведчука - про що важливо знати:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • 20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції проти народного депутата від Опозиційної платформи - за життя Віктора Медведчука та його оточення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти