"Викинути Росію силою": Кравчук розповів про вирішення питання з Донбасом

25 лютого 2021, 23:12
В якості найкращого варіанту Кравчук назвав силове вирішення питання з окупованими територіями.
Леонід Кравчук
Кравчук розповів, як вирішити питання з Росією на Донбасі / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів, як вирішити ситуацію на Донбасі.

За його словами, найкращий варіант вирішення проблеми з Донбасом - це "викинути Росію силою".

"Найкращий шлях - викинути її (Росію - ред.) силою, це відверто кажучи. Просто взяти і викинути. Але для цього потрібно зважити ситуацію. Викинути силою - це означає почати активні військові дії, і ми не знаємо наслідків. По-друге, ми знаємо, що сьогодні маємо справу не зі слабким у військовому плані партнером, а з великою ядерною державою. Тому тільки один шлях - дипломатичний і політичний, і шляхом санкцій, їх потрібно розширювати і застосовувати до Росії", - сказав Кравчук.

Однак Кравчук зазначає, що потрібно тверезо оцінювати ситуацію.

читайте такожУ Кравчука розповіли про нову тактику Росії та ескалацію на Донбасі

"Що б ми не робили, як би не робили, вони знайдуть причини і блокуватимуть. Тому нам потрібно діяти системно, послідовно, наполегливо, рішуче, і весь час звертатися до міжнародного співтовариства, щоб зрозуміли, хто є хто, що Росія агресор і окупант", - сказав Кравчук, передає телеканал Україна 24.

Війна на Донбасі і конфлікт з Росією - про що раніше повідомляв Главред:

  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що планом "Б" для країни має стати визнання всіма того факту, що на сході йде війна. Всі питання повинні розглядатися саме через цю призму.
  • Радник Голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що Україна має намір провести вибори в ОРДЛО без участі РФ і послабити вплив російської пропаганди в регіоні. Такі заходи повинні посприяти прискоренню інтеграції окремих районів Донбасу в Україну.
  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що Росія саботує всі домовленості щодо Донбасу і показує відсутність намірів до врегулювання ситуації на Донбассі і збройну конфронтацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти