Медведчук "сплив": раптово розродився статтею про Батьківщину, яку зрадив

16 січня 2023, 13:56
Медведчук дозволив собі поміркувати про "несправжню" демократію в Україні і на Заході.
Медведчук, Кремль
Віктор Медведчук написав статтю / Колаж Telegram-канал в. Зеленського, Reuters

Позбавлений громадянства України та обвинувачений у держзраді Віктор Медведчук написав статтю для російського видання Известия, в якій поміркував про російсько-українську війну.

На початку статті він пише про підсумки холодної війни, відзначаючи, що Росія не вважає себе стороною, що програла: "Росія дивиться на цей процес зовсім інакше. Вона ні в якому разі не вважає себе стороною, що програла. Вихід з холодної війни був викликаний демократичними реформами політики та економіки, а військове протистояння замінили торгівля та інтеграція із Заходом", - пише Медведчук, при цьому заявляючи, що СРСР, а потім Росія "вийшли" з війни, нібито щоб не допустити ядерної катастрофи (СРСР розвалився після провалу кампанії в Афганістані, вибуху на ЧАЕС, глобального зниження цін на енергоресурси і курсу на "демократизацію" імперії - ред.).

Далі Медведчук довго розмірковує про роль Росії як приниженого і другосортного партнера у відносинах із Заходом. Після чого він практично повторює тези свого кума Путіна про те, що Росія намагалася розвиватися демократичним шляхом, але була "відкинута" Заходом.

"Вплив Росії не тільки не вітається, але оголошується неправильним, злочинним і корупційним", - пише Медведчук.

Далі зрадник переходить безпосередньо до теми причин війни, використовуючи щодо України конструкції на кшталт "ще одна Росія", "південносхід", "партія війни" та інші пропагандистські штампи.

"Всередині самої України з 1991-го існували дві країни - анти-Росія і Україна як ще одна Росія. Одна без Росії себе не мислить, інша не мислить себе з Росією", - намагається сформулювати думку Медведчук.

Також автор неодноразово дорікає президентам Ющенку, Порошенку і Зеленському в прозахідному векторі розвитку країни, при цьому хвалить ще одного зрадника і втікача Віктора Януковича.

Крім того, Медведчук дозволив собі поміркувати про "несправжню" демократію в Україні і на Заході. Також йому неодноразово ввижається "інша Україна", з якою слід рахуватися. Він маніпулює довоєнними настроями українців на півдні і сході країни (згідно з після опитуваннями близько 90% українців довіряють ЗСУ, владі і особисто президенту, в тому числі і в цих регіонах - ред).

"Якщо Захід не хоче слухати точку зору іншої України, то це його справа, але для України така точка зору важлива і необхідна, інакше цей жах ніколи не закінчиться".

Ганебна доля Медведчука

Україна і Росія 21 вересня провели обмін полоненими. Києву вдалося звільнити 215 українських військових. Серед них 5 командирів з Азовсталі. У Москву тоді відправили обвинуваченого в держзраді Віктора Медведчука - після тривалих допитів і свідчень. За одного Медведчука Україна змогла повернути додому 200 осіб.

Наприкінці листопада Віктора Медведчука з дружиною Оксаною Марченко бачили в одному з кафе на набережній Ялти. У Криму у нього, судячи з усього, лишається вілла на місці протитуберкульозного санаторію на узбережжі. Під Києвом у Медведчука залишився особняк з шубосховищем і "золотий вагон" в стилі Пшонки.

У російських ефірах Медведчук не з'являється.

Більше новин про Медведчука:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти