Кулеба пояснив, чи буде Захід як і раніше давати ЗСУ зброю

19 жовтня 2023, 10:40
Керівник Дмитро Кулеба розповів про захоплення, яке відчувають до українських військових західні союзники.
Кулеба, Західна зброя
Дмитро Кулеба висловився на актуальну тему / колаж Главред, фото УНІАН і facebook.com/GeneralStaff.ua

Міжнародні партнери України захоплюються українськими військовими і тим, що вони роблять на фронті і як швидко опановують західним сучасною зброєю. Про це в ефірі проекту "Сніданок з 1+1" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"По-перше, на всіх зустрічах генерали кажуть, що будуть продовжувати допомагати Україні стільки, скільки це буде потрібно і що б не відбувалося в світі. Тому що ясно ставки у війні, яку РФ розв'язала проти України для світової безпеки. По-друге, вони кажуть, що захоплюються нашими солдатами, що вони роблять в тих надскладних умовах і борючись проти такого ворога", — підкреслив міністр.

Військова допомога Україні

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українським військовим станом на сьогодні потрібні додаткові артилерія, снаряди, літаки і танки, щоб вигнати російських окупантів з території нашої держави. Зараз відчувається дефіцит з цими видами озброєння.

відео дня

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну США виділили Києву понад 30 мільярдів доларів на допомогу в галузі безпеки. Штати забезпечували артилерію, ракети, стрілецьку зброю, бронетехніку, радіолокаційні системи, безпілотники, бронежилети, мільйони снарядів, боєприпасів тощо.

Потім США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 400 мільйонів доларів. Це вже 33-й пакет військової допомоги для України, яку надають США з серпня 2021 року. У рамках нового пакету військової допомоги Україна отримає від США: додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, боєприпаси до БМП Bradley, військову техніку для наведення переправ, підривне спорядження, засоби на підтримку, навчання та обслуговування.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти