Резніков відповів на "злив" про причетність України до підриву газопроводів РФ

8 березня 2023, 12:31
Глава Міноборони України запропонував дочекатися результатів офіційного розслідування.
Олексій Резніков
Олексій Резніков / УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував публікації в західних ЗМІ про нібито причетність України до вибухів на газопроводах у Балтійському морі.

Під час засідання міністрів оборони країни ЄС в Стокгольмі він підкреслив, що історія з вибухами газопроводів не має ніякого відношення до України, повідомляє Європейська правда.

При цьому глава Міноборони України запропонував дочекатися результатів офіційного розслідування.

відео дня

"Для мене це досить дивна історія, вона не має нічого спільного з нами. Я думаю, що офіційне розслідування, проведене відповідними владними структурами, опише всі деталі. Це було б певним компліментом для наших спеціальних сил, але це не наша діяльність", — підкреслив Резніков.

Вибухи на газопроводах: що відомо про "український слід"

Нагадаємо, The New York Times опублікувало статтю з посиланням на джерела і дані розвідки, які схильні вважати, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" в Балтійському морі стоять неурядові групи, куди могли входити росіяни і українці.

За даними німецьких ЗМІ, слідство в Німеччині встановило судно, яке використовувалося для здійснення диверсії на російських газопроводах "Північні потоки" в Балтійському морі восени 2022 року, і вважає, що воно так чи інакше пов'язане з Україною.

Як відомо, в ніч на 26 вересня на газопроводах Північний потік-1 і Північний потік-2 виявили як мінімум три витоки блакитного палива. Оператор "Північного потоку", компанія Nord Stream, повідомила про одночасне пошкодження відразу трьох ниток газопроводу. При цьому в компанії заявили, що терміни відновлення працездатності газотранспортної інфраструктури поки оцінити неможливо.

Польща не виключила, що витоки на газопроводах можуть бути провокацією з боку Росії. При цьому прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія нібито "глибоко стурбована" ситуацією на газопроводах Північний потік.

Пізніше глава МЗС Швеції Анн Лінде заявила, що російські газопроводи Північний потік і Північний потік-2 пошкоджені в результаті вибухів. За її словами, ймовірно стався саботаж. Політик зазначила, що Стокгольм продовжує збирати інформацію і "не виключає ніяких причин, дійових осіб або мотивів".

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти