Катастрофа літака МАУ: Помпео висунув сміливе звинувачення Ірану

9 січня 2021, 23:28оновлено 10 січня 2021, 15:27
За рік ніхто так і не був притягнутий до відповідальності.
Помпео
Помпео висунув звинувачення Ірану / Reuters

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що влада Ірану продовжує покривати винних у знищенні пасажирського літака авіакомпанії МАУ під Тегераном.

Як зазначив чиновник, розслідування, проведене Іраном, показало, що літак рейсу PS752 був збитий двома ракетами, які випустили військові корпуси вартових ісламської революції, проте винні й досі не були покарані, йдеться в заяві Помпео на сайті Держдепартаменту США.

"Однак, рік по тому, члени КВІР досі не були притягнуті до відповідальності за загибель 176 ні в чому не винних цивільних пасажирів та членів екіпажу. Замість цього, протягом усього розслідування, режим продовжує захищати винних", - підкреслив Помпео.

Також голова американського Держдепу висловив співчуття всім, хто продовжує сумувати про свою втрату в катастрофі літака МАУ.

читайте такожРічниця катастрофи літака МАУ під Тегераном: Зеленський звернувся до українців

Катастрофа літака МАУ в Ірані

  • Катастрофа авіалайнера Boeing 737 Міжнародних Авіаліній України сталася 8 січня 2020 року. В результаті трагедії загинули 176 осіб. На борту літака перебували 11 українців, серед яких – 9 членів екіпажу.
  • Президент Ірану Хасан Рухані через три дні визнав, що літак був збитий іранськими військовими в результаті "ненавмисної людської помилки". Глава держави пообіцяв притягнути до відповідальності винних у трагедії.
  • 19 жовтня 2020 року заступник голови МЗС України Євген Єнін заявив про те, що Іран готовий взяти на себе відповідальність за авіакатастрофу і виконати свої зобов'язання перед родичами загиблих.
  • 30 грудня іранські ЗМІ повідомили про готовності Тегерана виплатити компенсації родичам загиблих у розмірі 150 тисяч доларів.
  • Президент України Володимир Зеленський 8 січня заявив, що всі винні у злочині будуть покарані, а родичам загиблих виплатять компенсацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти