Кабмін хоче ввести новий податок для автомобілістів: кого це торкнеться

5 червня 2021, 19:40оновлено 5 червня 2021, 21:45
Кабмін вирішив розширити спектр автомобілів з позначкою "розкіш", і які підлягатимуть обов'язковому оподаткуванню.
Cadillac Escalade_Кадиллак Эскалейд_машина_авто_автомобиль
Для українців хочуть ввести новий податок / drive.ru

Нардепи вмгадали та мають намір впровадити новий податок для українців - цього разу, він стосуватиметься автомобілів, заявив народний депутат Ярослав Железняк, пишуть Економічні вісті.

Так, за його словами, автомобілістів хочуть обкласти щорічним податком у розмірі близько тисячі доларів.

Як зазначає Железняк, якщо раніше тільки власники дорогих автомашин, вартість яких становила понад 70 000 доларів, сплачували щорічний податок, то тепер Кабмін вирішив розширити спектр автомобілів з позначкою "розкіш", і які підлягатимуть обов'язковому оподаткуванню.

відео дня

"Зараз українці платитимуть не за люксові марки, А за автомобілі, які коштують понад 40 000 доларів США. Я вважаю це не справедливим", - заявив нардеп.

Железняк вважає, що українців ставлять перед вибором, або платити чималий податок на авто, або продавати машину, оскільки купуючи автомобіль далеко не люксових марок, люди не розраховували довічно платити на нього податок.

читайте такожКабмін значно посилив правила перевезення дітей в автомобілях

"У людей виникне питання, чому держава, не вирішивши питання з податковими і митними дірами, хоче нас обкладати додатковими податками", - підсумував нардеп.

  • Раніше Главред писав про те, що в четвер, 3 червня, Верховна Рада під час прийняла в другому читанні і в цілому законопроект Про внесення змін до Податковий кодекс України в частині введення податку на додану вартість на цифрові послуги для так званих світових технологічних гігантів.
  • За прийняття проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та / або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам" (№ 4184) у другому читанні і в цілому проголосували 283 народних депутати.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти