Довибори до Ради: ЦВК зареєструвала генпродюсера скандального каналу

19 лютого 2021, 20:57
Марчевський обіцяє налагодження економічних відносин з Росією і країнами СНД, в той час як Рада визнала РФ агресором і окупантом.
ЦВК, ЦВК, Центрвиборчком
ЦВК зареєструвала генпродуюсера 112 каналу / УНІАН

Сьогодні Центральна виборча комісія зареєструвала генпродюсера скандального каналу 112 України, проти якого впроваджені санкції, Артема Марчевського кандидатом у депутати Верховної ади від партії ОПЗЖ в одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область). Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК.

Під час обговорення член комісії Ірина Єфремова звернула увагу на три пункти в передвиборчій програмі кандидата, які, на її думку, суперечать законодавству.

За її словами, він обіцяє ініціювати імпічмент президента Володимира Зеленського за порушення Конституції та конституційних прав громадян, в той час, як за законодавством такий процес має бути ініційований більшістю від складу парламенту і підтриманий 2/3 депутатів.

Також Марчевський обіцяє налагодження економічних відносин з Росією і країнами СНД, в той час, як Рада визнала РФ агресором і окупантом.

Крім того, кандидат обіцяє припинення бездумної українізації, в той час, як українська мова є державною, а Конституція гарантує забезпечення її розвитку в усіх сферах на всій території України.

читайте такожЦВК озвучила імена переможців другого туру виборів мерів у семи містах

Разом з тим голова ЦВК Олег Діденко зазначив, що у ЦВК немає повноважень оцінювати передвиборчу програму кандидатів у депутати Ради на відміну від президентських виборів, у зв'язку з чим у 2019 році були відмови в реєстрації. У підсумку за реєстрацію Марчевського проголосували 11 членів ЦВК, в той час, як 4 утрималися

Всього станом на п'ятницю в окрузі зареєстровано 3 кандидати. Подача документів для реєстрації триватиме до 25 лютого включно.

Вибори відбудуться 28 березня.

Довибори в Раду - про що повідомлялося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти