Чим швидше Путін погодиться на переговори, тим більше шансів припинити війну - Кулеба

26 квітня 2022, 00:06
Згода Путіна зустрітися з Зеленським наблизить момент завершення війни. Відмова ж від зустрічі свідчить про намір воювати далі.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба про зустріч з Путіним / Reuters

Особиста зустріч президента України Володимира Зеленського з російським президентом Володимиром Путіним збільшить шанси на завершення війни, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю для AP.

Дипломат вважає, що згода Путіна зустрітися із Зеленським наблизить момент закінчення війни. Відмова ж від зустрічі свідчить про намір воювати далі.

"Я не даю стовідсоткової гарантії, але я довіряю своєму президенту. Я розумію, що він готовий до такої розмови і вміє домовлятися. Чим довше президент Путін уникає цієї зустрічі, тим очевидніше, що він повністю зосереджений на військовому сценарії", – пояснив Кулеба.

Він також підтвердив позицію українського керівництва щодо Маріуполя. Знищення захисників міста автоматично припинить переговори з РФ.

"Ми послали дуже чіткий сигнал: якщо ви хочете вбити цих людей або взяти їх у полон і принизити, то так і буде. Це буде "червона лінія". Але цього недостатньо, щоб залишити все як є. Дуже важливо евакуювати їх усіх, щоб врятувати", - додав міністр.

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти