"Буде багато правок": у Раді сказали, коли ухвалять законопроект про мобілізацію

1 лютого 2024, 16:52
Глава комітету з питань нацбезпеки переконаний, що швидкого ухвалення законопроекту очікувати не слід.
Верховная Рада, украинские военные
У Раді сказали, коли ухвалять новий законопроект про мобілізацію / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

В Україні можуть ухвалити новий законопроект про мобілізацію. Однак швидко це не відбудеться через "суперечливі норми". Про це заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, повідомляє LIGA.net.

Він зазначив, що документ внесуть до сесійної зали після розгляду у профільному комітеті. Його можуть доопрацьовувати перед першим читанням у Раді або ухвалять у першому читанні якомога швидше, щоб після цього запустити процес і прибрати всі "суперечливі" норми до другого читання.

"Але процес ухвалення законопроєкту в цілому, мабуть, не буде швидким. Адже крім пропозицій комітету ми очікуємо також значної кількості правок від колег з парламенту", — сказав Чернєв.

відео дня

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, 30 січня Кабінет міністрів передав до Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію. Згідно з пояснювальною запискою, документ передбачає вдосконалення процедури військового обліку, зміни у призовному віці, надання відпустки військовослужбовцям, уточнення обов'язків громадян щодо мобілізаційної підготовки та багато іншого, включаючи підстави для звільнення з військової служби.

Відповідно до нового законопроекту, в Україні хочуть знизити призовний вік до 25-ти років; блокувати банківські рахунки, якщо військовозобов'язаний не прийде у ТЦК та СП після вручення повістки; дозволити засудженим йти на фронт та бугуто іншого.

Депутатка Інна Совсун заявила, якщо буде необхідно, слід мобілізувати жінок, оскільки Конституція України передбачає участь всіх громадян у захисті державності. За її словами, це буде виправданим кроком, якщо ситуація вимагатиме мобілізації жінок і не буде альтернативних варіантів.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець висловив позицію про неприпустимість деяких норм у законопроєкті про мобілізацію.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти