Блінкен і Кулеба провели переговори: що обговорювали

12 березня 2022, 05:51
Блінкен ознайомив Кулебу з діями США і партерів з нарощування тиску на РФ і підтримки України в галузі безпеки, економічної та гуманітарної сфер.
Блінкен, Кулеба
Блінкен і Кулеба провели переговори / Фото twitter.com/DmytroKuleba/status

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телефонної бесіди обговорили підсумки зустрічі українського міністра з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

"Держсекретар Ентоні Дж. Блінкен поговорив сьогодні з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоби обговорити тристоронню зустріч міністра з главами МЗС Росії Сергієм Лавровим і Туреччини Мевлютом Чавушоглу", - йдеться в повідомленні на сайті американського Держдепартаменту.

Блінкен також ознайомив Кулебу з діями США та їхніх партерів з нарощування тиску на Росію, підтримки народу України в галузі безпеки, економічної та гуманітарної сфер.

відео дня

Переговори Кулеби і Лаврова в Туреччині

У четвер, 10 березня, в турецькій Анталії відбулися переговори Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова. Ця зустріч була першою з початку війни в Україні, яку провели на рівні глав МЗС.

За словами Кулеби, переговори були складними - сторони поки не змогли досягти рішення щодо припинення вогню, але є певний прогрес у гуманітарному питанні.

Глава російського МЗС Сергій Лавров у свою чергу зробив низку скандальних заяв за підсумками зустрічі. Зокрема, він заявив, що РФ не планує нападати на інші країни, і цинічно додав: "Ми і на Україну не нападали".

Також Лавров підтвердив, що бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим і цілеспрямованим рішенням армії РФ. Глава МЗС РФ назвав пологовий будинок військовою ціллю. Дії російської армії він пояснив тим, що "пологовий будинок давно захоплений батальйоном Азов та іншими радикалами".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти