Що привіз Зеленський з Парижа

18 квітня 2021, 10:31
Вже 19 квітня має відбутися зустріч радників лідерів нормандської четвірки.
Зеленський, макрон
Володимир Зеленський і Еммануель Макрон / Reuters

Поїздка Зеленського в Париж виявилася корисною. Як би там не було, чутки про кончину Нормандського формату виявилися дещо перебільшеними.

Зрозуміла стурбованість європейців загостренням військової ситуації на Донбасі і навколо України, бо загроза ескалації військового протистояння це загроза не тільки для України, але для безпеки в цілому на континенті. Звідси і їх прагнення - привести ситуацію до політико-дипломатичного вирішення. Франція і Німеччина підкреслили необхідність повного виконання Мінських домовленостей з обох сторін і заявили, що продовжать свої зусилля в "нормандському форматі".

читайте такожПереговори щодо Донбасу і ПДЧ в НАТО: про що говорили Макрон і ЗеленськийВ рамках Нормандського формату робоча пропозиція Берліна і Парижа - це план кластерів мирного врегулювання на базі Мінських угод. Мінські угоди можна виконувати блоками, яким і відповідають ці кластери. Вже 19 квітня має відбутися зустріч радників лідерів нормандської четвірки.

відео дня

Яких результатів можна очікувати? Перш за все, повернення в режим припинення вогню і роботи з узгодження пропозицій щодо виконання Мінських домовленостей.

Як би там не було, підсумок переговорів у Парижі дає надію, що вдасться уникнути гіршого…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти