StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кровосіся розлючений: рецензія на фільм "Ренфілд"

17 квітня 2023, 13:58оновлено 18 квітня 2023, 14:05
В українському прокаті йде комедійний фільм жахів "Ренфілд" - нова варіація легендарної історії про графа-вампіра Дракулу і його помічника.
Ренфілд
кадр з х /ф "Ренфілд" / Universal Pictures

Після чергового нападу мисливців за нечистю легендарний упир, вовкулак і кровосмок граф Дракула (Ніколас Кейдж) ледь не гине і йому з вірним слугою Ренфілдом (Ніколас Холт) доводиться залягти на дно, щоб зализати рани. Правда, не в Брюгге, а в Новому Орлеані. Там вони поселяються в покинутій будівлі і Ренфілд змушений приносити для свого господаря трупи, щоб той вдосталь напився кровиночки і поступово відновив свої сили. Правда, повітря свободи швидко кружляє голову чоловіку і той починає замислюється - а чи не розірвати йому аб'юзівні відносини з Дракулою і не почати жити тепер інакше І все це на тлі нерівної боротьби, яку веде чесна поліцейська Ребекка (Аквафіна) на два фронти - з місцевими корумпованими колегами, і з бандитською сімейкою, якою рулять "хрещена мати" Елла (Шохре Агдашлу) і її недоумкуватий синок Тедді (Бен Шварц).

"Ренфілд" - це практично все, що залишилося від колись амбітних планів студії Universal побудувати власний кіновсесвіт. Засновану, правда, не на супергероїв, а на монстрах по типу Дракули, чудовиська Франкейштейна, Людини-вовка і інших персонажах класичних фільмів жахів 1930-х. Але перший же фільм, перезапуск "Мумії" (причому не з ким-небудь, а з Томом Крузом в головній ролі) провалився з помітним тріском. І плани по низці блокбастер-горрорів довелося покласти під сукно, звернувшись до проектів більш скромним. Якраз по типу "Ренфілда".
Знімати фільм покликали Кріса Маккея, який став відомий по роботі над гумористичними проектами типу "Лего.Фільму" або "Легофільм: Бетмен". І пару років тому зняв для Amazone великий фантастичний бойовик "Війна майбутнього".

Тут відразу треба сказати - МакКей впорався чудово. Фільм одночасно і стібеться над старими фільмами жахів, і містить безліч відмінно знятих кривавих сцен, які напевно сподобаються фанатам вампірського горрора. Але, звичайно, кіно робить акторський дует Холт-Кейдж. Перший прекрасно грає "створіння тремтяче", яке усвідомило, що право має на бунт. А другий просто купається - і в декалітрах бутафорської крові, і в ролі запеклого мерзотника кровосмока. І тут одвічна кейджевська властивість перегравати, виявляється дуже доречною. Чого, на жаль, не можна сказати про актрису Аквафіну, яка теж займається приблизно тим же, але з набагато меншим успіхом.

1681813111-2417.jpg

Підсумовуючи - "Ренфілд" вийшов чудовою розвагою категорії "18+". І рекомендується до перегляду всім, кому не вистачає зараз в кіно хорошого кривавого спектаклю і чорногуморних веселощів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти